Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Ett stort jävla oväder; Tupelo

Publicerad 2010-04-29 20:21:21 i Allmänt,

Blixtar och dunder. Va fan e de som händer????

Har precis kommit hem ifrån träningen.. Som för övrigt gick riktigt bra.. Känns bra i kroppen nu så hoppas de håller sig till på lördag (kl 15.00 @ Jalla vallen! Glöm inte de)
När jag kom hem och tog i handtaget så kände ja på mig att nått var fel. Det kommer inte bli nån middag ute tänkte jag...


Och mycket riktigt.. Kommer in o där sitter micke i telelfonen. Det visar sig att alla missat att han skulle jobbat inatt också... Som tur är så kommer underbara henke till undsättning o hoppar in för honom. Men de betyder att vi ska vara hundvakt åt lilla minus... Inte mig emot, hunden e ursöt :) men ingen middag ute,  igen! det verkar vara en förbannelse över oss att vi inte ska få gå ut o äta... (Bilden på mig är helt hemsk, men minus e söt :) )

Men blir ändå hämtmat från kolgrillen så vi går inte helt lottlösa. Sen älskar ju ja tzatsiki ;)

Sen blir de ju självklart efterrätt; FRUKTSALLAD :D

Så mitt i allt kaos så blir det en mysig hemmakväll trots allt :)


Som micke säger om de här ovädret Tupelo (Nick Cave and the bad seeds)

Bye bye :)

Jag??? Apa????

Publicerad 2010-04-29 17:10:18 i Allmänt,


Bananas are for monkeys!

Visst, visst. Ändå sitter jag här med min banan :) sjukt gott är det iaf och en bra uppladdning inför träningen. Är lite för tajt o äta middag nu...



(Måste bara tillägga att ja älskar apan i gainomax reklamen +att chokladsmaken e godast ;P )

Har haft en riktigt tråkig dag idag på jobbet. En sån där seg dag när man nästan räknat minuterna. Bara nästan...

Nu låter det riktigt illa, men det är det inte! Man har såna dagar ibland :P



Efter jobbet vart de en promenad till willys o handla lite frukost som började ta slut + lite gottgott till ikväll :)

Efter det vart de lunch vid vattnet med micke och senare en tur ut i skogen till nån motorbyggare.

Ikväll blir det middag ute efter jag tränat klart. Blir lite firande för att våren har gått så bra för micke. Så blir indiskt... Mums :) sen när vi kommer hem blir det fruktsallad om vi inte är för mätta...

Har ringt lite samtal idag och bokat in lite saker :) så kan bara säga att jag längtar... Hard work!!!!

Nä dags o hoppa in i träningskläderna. Sista träningen inför matchen på lördag :)

Bye bye

Fördömda tv!!!

Publicerad 2010-04-28 19:30:54 i Allmänt,

Så nu sitter man här o kollar runt lite på olika jobb. Micke har åkt till jobbet så är lite tråkigt här hemma...

Men får inte så mkt gjort eftersom man sitter o kollar på simpsons... Älskar de programet :) o efter de kommer family guy. Så ser inte ut o bli mycket gjort idag... Fördömda tv!!!!

Men skönt e de o ta de lugnt iaf. Man måste ju unna sig de också.. Är lite bitter över att man missar matchen ikväll... Varför ska de hålla på o larva sig o bara visa den på canal +? de e lite tarvligt tycker jag!!!!

Får väll se hur den slutar. Ja hoppas på barca.

Vart inge bakande idag, få se när man orkar med det. Nu vill ja bara att veckan ska ta slut. Ser verkligen fram emot valborg. Ska fira den med familjen för första gången på länge. Sen på lördag är det första hemma matchen i serien..
Så glöm inte; Lördag 1/5 kl 15.00 Tälje United - Flen @ Jalla vallen

Efter det blir det 30 års fest i Örebro... Så där har ni min längtan...

Nu simpsons igen :)

Över 3 timmars motion - lite borde man väll känna av?

Publicerad 2010-04-28 15:36:45 i Allmänt,

2½ timme. De e typ vad ja har promenerat idag. + 40 min cykel. Men ändå känns det inte som man gjort något alls. Hatar sånt!!!!  Tur att man vet att man förbränner ändå. Det är ju inte så att ja haft ett 3 timmar långt fys pass. Men tycker ändå att de borde kännas lite i kroppen iaf.

Det är ganska skönt när man åker på promenaderna på jobbet, spec om det är fint väder. Jag tycker det är riktigt skönt faktiskt. Men som tack har man åkt på skit scheman på torsdag och fredag. Guuu va ja vill ha helg nu!!!!

Som tur är har ja iaf micke o komma hem till. Ska väcka honom snart med lite frukost sen får vi se vad som händer innan han ska till jobbet igen.

Ser ut o bli en lugn kväll för mig. Ska väll kolla om de finns lite jobb (ingen som har nått åt mig), känner för att göra nått nytt. Annars blir de nog bara att koppla av o försöka bli kvitt den här förkylningen så ja kan träna imorn utan skuldkänslor...

Men men ska väll göra nått vettigt nu..  E ruskigt sugen på o baka, men orkar inte åka o handla...

bye bye

Årets missar (fotboll)

Publicerad 2010-04-27 22:30:37 i Allmänt,

Haha ja om inte matchen på tvn underhåller en så finns det ju alltid andra sätt...
Satt o kolla runt lite och kan bara säga att jag är måttligt road. Hur fan lyckas männsikan.. Börja kolla ca 1.20 in i matchen. Då börjar de bli intressant!!!






en annan som lyckades riktigt bra med en dundermiss ska ju självklart vara svensk :P kolla 2.15 in i matchen :)



Enjoy :)

Don't jinx it!!!!

Publicerad 2010-04-27 21:58:57 i Allmänt,

Med facit på hand och en liten utskällning så kom man på att de kanske inte var så smart att träna. Ärligt talat tycker inte jag de heller. Men inte tänkte jag på det. Förkylningen fanns inte i mitt huvud. Det enda som fanns var att ja måste träna eftersom ja missa förra veckan.

Blir det värre så får ja skylla mig själv, men får hoppas ja klara mig ifrån det. Har krupit upp i soffan nu med en kopp te, mitt tjocka täcke o ligger o kollar på CL.

Träningen i sig var som väntat jobbig; det är ju Tisdag! Slingorna tar kål på en. Man var helt matt i benen efteråt = skönt!!!! Det gick förvänadsvärt bra faktiskt och nu när jag tänker efter, speciellt med tanke på att man har nå skit i kroppen. Dumstolt!

Sitter som sagt och kollar på cl nu. Som väntat och till min besvikelse så kommer Bayern ta ena final platsen. Jag tror trots Barcas start att de e dom som kommer mötas i finalen. Trots det så kommer det bli en av de tråkigaste finalerna på länge i cupen. Bayern spelar så tråkig fotboll att man ledsnar redan 10 min in i matchen. Just nu är enda anledningen till att ja kollar på matchen för att de inte finns något annat på tv. Sen om man ska vara extra pet noga så kollar jag ju inte. Sitter mest med datorn och håller på. Nä men ett riktigt tråkigt lag med typisk TYSK FOTBOLL.

Under tiden sitter jag o gör en back up på mina bilder. En lagkamrat berättade igår att hennes dator hade crashat och idag berättade syrran att, ja nån var det iaf, de personens dator hade med kolapsat. Hur kul är det liksom. Vart lite panikslagen då och kände att ja var tvungen att göra en back up. Hela mitt liv ligger på min dator. Och alla bilder. Jag skulle nog bryta ihop om de försvann!

Dags att fortsätta så inget ont händer bara för att ja skriver om de; Don't jinx it!

Bye bye

Stress och hokus pokus medel

Publicerad 2010-04-27 15:48:18 i Allmänt,

Det är alltid lika kul o börja morgonen med stress!!!!

Morgonen började ändå bra och jag var uppe i god tid. Men när jag skulle hej då till Micke så fastnade jag och vi satt och pratade en stund. Och självklart sprang tiden iväg och shit; jag ska vara på jobbet om 20 min. Så det var bara att skynda. Fick gå äckligt snabbt till jobbet vilket slutade i att man var svettig som en gris när man kom fram. 2 tummar upp på den! Men men det var inte mer än så :)

Spenderade dagen på Ica Maxi tillsammans med Mia. Så var ändå en relativt lugn dag och vi var klara i god tid. Huvudet har inte riktigt varit med idag däremot. Har dragit på mig nån förkylning så Micke och ja sitter och snörvlar i kapp här hemma (vilket mysigt inlägg de här blir :P). Men vi har iaf bunkrat på med en massa hokus pokus medel (hälsokost) här hemma för att krya på oss...

Idag har man gjort de här tråkiga som man måste göra i slutet av varje månad, det stavas R Ä K N I N G A R! Inge kul och se pengarna bara försvinna. Men nu är det gjort iaf! Tänk om man på nått sätt kunde bli kvitt de där. Typ få nån annan att betala dem åt en :P önska går ju!

Ska snart börja med middagen. Spagetti och köttfärssås, micke jobbar ju spendrups så då vill han ha de :P kan snart göra det sovandes. Men det är ju kul att det är uppskattat iaf.

Men det är ju faktiskt riktigt gott. Har man ett gott bröd till och lite färsk parmesan så är det enda som saknas ett glas rött sen kan det inte bli mycket bättre :)

Mat dags sen träning. Antar att de blir slingor idag, så gissa vem som e död efter det ^^

Bye bye

Match referat; IFK Nyköping 2 - Tuff

Publicerad 2010-04-26 15:16:19 i Allmänt,

Så kom äntligen den efterlängtade premiären mot IFK Nyköpings lag 2. Efter 3 1/2 månads kämpande i snö och kyla sprang 15 spända tjejer in på Rosvallas konstgräs, dit matchen flyttats p g a en ospelbar gräsplan. Med en start i medvind hoppades vi på högsta fart från början men det startade trögt och försiktigt. Inget ordnat passningsspel och långt ifrån motståndarna i försvarsspelet. Först i 8:e minuten fick vi till ett ordnat anfall där Edina Begovic på passning från Marina Lorentzson sköt utanför. I 13:e minuten fick vi ett bra frisparksläge från ena kanten men Marinas skott tippades över ribban. Hörnan från höger slogs lågt mot främre stolpen av Marina och en framstormande målvakt fick inte fatt på bollen som på något sätt hamnade i nätmaskorna. Ett förlösande mål som efterföljdes av 25 bra minuter med högre tempo och bättre passningsspel. Några farliga skott och ett antal hörnor blev belöningen. Enligt tillförlitliga källor var även en boll över mållinjen vid en av dessa men inget mål dömdes ut. De sista 10 minuterna av halvleken föll vi tillbaka till samma spel som vi började halvleken med. IFK hade dock bara 1 farlig chans efter en hörna där det krävdes ett par bollkontakter innan bollen låg i Patricias trygga famn. 2:a halvlek började som den första. IFK kändes piggare och hungrigare och vi slarvade i passningsspelet. Därför kom vårt 2-0 mål lite överraskande. Edina hamnade långt ner på höger sidan och sköt en hög boll mot mål som målvakten plockade ner. På något märkligt sätt lyckades hon ändå inte få full kontroll, utan bollen rullade in i nätet bakom henne. Sakta tog vi nu oss in i matchen och de sista 25 minuterna var riktigt starka. Mellan minuterna 67 och 80 skapade vi massor med chanser. Vi fick in mycket energi i laget och jobbade hårt. På denna tid vaskade vi fram minst 5 målchanser. Toppforwards som dessförinnan stångats mot ett solitt IFK försvar kom plötsligt loss i några fina lägen. Nino Awrohum ett skott som tippades i ribban och Tanja Jegorova ett par skott strax utanför. Anna Furberg kom också i flera bra framstötar från sin vänsterbacksplats. Där ser man vad en liten tempohöjning och hårdare jobb kan innebära. Sammanfattningsvis kan man säga att vi utan storspel hade bra kontroll över matchen. IFK:s chanser var fåtaliga och vi skapade ändå en hel del. 3 poäng och en överstökad premiär som säkert oroat en del.
Ser framåt emot nästa lördags premiär på Arenan kl 15 mot Flens IF Södra.

Vid pennan och tangenterna: Anders T

Snabbt in, snabbt ut

Publicerad 2010-04-26 11:38:13 i Allmänt,

God morgon :)

Helt underbar morgon idag, en låååg skön en. Låg i sängen länge o drog mig sen en frukost med älsklingen. Kan det bli bättre?

Vart mycket prat igår tillsammans med japank mat. och innan dess ett besök hos mickes föräldrar. :)

Ska snart röra mig vidare ner till stan o en körlektion och efter det blir det en hälsosam lunch på våran balkong :D

Senare ikväll blir det träning. Riktigt skönt faktiskt o träffa alla igen. Kul o höra om matchen igår som de vann med 2-0. grattis brudar!

Nä nu måste ja sticka :)
bye bye

Filosoferar om "Capture the day" och Lindt chokladkakor

Publicerad 2010-04-25 16:22:13 i Allmänt,

Har ni någonsin tryckt på en diskmedel flaska så de kommer en massa bubblor ur den? Råkade göra de precis och utan o veta varför så började ja skratta. De där små bubblorna förgyllde verkligen min diskning. Kommer o tänka på när man var liten och jagade blåsbubblorna som mamma o pappa blåste ut. Så enkelt och okomplicerat men ändå så pass kul :) Det är sånt man inte gör längre. Allt ska vara så komplicerat och allt ska gå så fort. Har fått en liten tankeställare de senaste dagarna - det är dags att stanna upp o njuta av ögonblicken ibland, Capture the moment! För nu har man så pass bråtom framåt att man missar att leva idag.

Nog med pladder nu :) Nu är det iaf skinande rent här hemma och stor städningen e avklarad :)
Passar därför på att belöna mig själv med Hoffmaestro (GILLA) och lite choklad. Självklart mörk!

Måste erkänna att jag är en riktig chokladgris. Är helt såld på Anton Berg och Lindts choklad kakor. Sitter just nu med Lindt - Intense Mint :)

Enda sen vi var på chokladfestivalen i höstas så har man ätit allt mindre mjölkchoklad! Visst är det fortfarande gott, men inte lika :)

I Sälen var ja tvungen att pröva Lindts nya med cocos. Grejen me den va att de inte va mörk choklad utan vit! Vilket jag också tycker är super gott. Och kan bara säga att den choklad kakan var en av deras godaste faktiskt. Smaklökarna dansade tango ;) till o med mamma tyckte den va god, fast hon inte e så förtjust i cocos.




Snart dyker micke upp här hemma och ikväll blir det sushi (inte för mig, för ja tycker inte om de ;P)

Have a great evning :)

Äntligen kommer han hem :)

Publicerad 2010-04-25 13:46:46 i Allmänt,

Söndag :D

som tidigare mornar blev de ännu en promenad till jobbet och en cykel dag. Fick man inte snygg rumpa av att cykla? ;)

var ännu en lugn dag på jobbet så de var inte så intressant :P

Passade på att promenera hem idag, plockade lite vitsippor som står så fint på byrån. Har inte gjort det på flera år så kände att ja var tvungen att göra det nu när de ändå växer precis utanför huset. Efter ja plockat dem o fortsatt min väg upp för den jobbiga backen bakom huset så springer 3 rådjur över gångstigen och bara ställer sig och råglor på mig. Kändes lite wierd men ändå vart man lite glad. En så där 5 min från centrum springer en rådjurs familj runt i skogarna. Det är inte första gången ja ser dem heller :)

Ska alldeles strax börja städa lite här hemma så de e extra fint när micke kommer hem. Stackaren får åka själv från sälen så han lär ju vara rätt trött när han kommer hem.

Dags att sätta igång annars får ja aldrig nått gjort :)

Bye bye

Recension; The lovely bones

Publicerad 2010-04-25 00:23:10 i Allmänt,

Precis avslutat en myskväll hemma hos Elin med en fin frukt tallrik o film :)

Blev flickan från ovan som jag har velat se ända sen jag läste klart boken för 3 år sen. det roliga är att jag har ett svagt minne av att jag och en kompis stora syster hade en diskussion för 5 år sen om att de skulle filmatisera den boken. Hon tyckte då att jag skulle läsa den. Det var inte förän sommaren 2007 då jag spenderade en månad i Frankrike som jag tog mig tid till det. Låg för det mesta på stranden så passade på att läsa då. Det tog mig 2 dagar att avsluta boken. Jag var så uppslukad av den. Trots de här lilla övernaturliga så var den så pass verklighetsbaserad att man undrade om inte själva grund historien var baserad på en verklig händelse.

Filmen skiljer sig ju alltid till boken! Tyvär är mitt minne till boken inte så starkt som jag önskade att den var. Men visa saker friskades upp genom filmen. Jag som sett fram emot filmen så pass länge tyckte att filmen var bra. Har hört från andra att den fått ganska dålig kritik. De tycker att man gjort tillexempel mellanvärlden rätt så beige. Men hallå! Det är en mellanvärld. Personligen tycker jag Peter Jackson lyckats fånga den mellanvärlden så pass bra. Man vandrar i ett slags ingemansland. Man kan inte riktigt få grepp om den världen. Är det världen som påverkas av henne eller är det hon som påverkar världen? Det får man aldrig riktigt svar på och det tycker jag är helt suveränt. Mellanvärlden kan inte placeras i nått fack och kan inte beskrivas och det tycker jag att Peter har lyckats med. Men det är väll det kritikerna menar med att han har misslyckats med just den biten. Han har inte gett dem en klar illusion av vad det är och därför blir det hela diffust. Underbart säger jag!


Som alltid så saknas en del bitar. För en som läst boken kan det vara oerhört störande. Men för en som inte läst de lägger inte ens märke till att "något viktigt" saknas i storyn. Nu kan jag ärligt talat inte komma ihåg något speciellt som de inte tagit med.

Men överlag så tyckte ja filmen var bra och skulle faktiskt kunna tänka mig se den igen. Funderar faktiskt på att läsa boken en gång till bara för att fräscha upp minnet lite.

Nä nu e de snart sovdags. Jobb imorn. Har precis gjort klart min lunchlåda inför imorn. Då min middag idag bestod av mackor och flingor så var jag tvungen att ställa mig o göra något nu. Pasta med tomatsås, scampi o parmesan :) en riktig höjdare.

Sov dags nu... Har börjat räkna ner tills micke kommer :)

God natt

Svenska mästare!

Publicerad 2010-04-24 20:13:50 i Allmänt,

Så vart HV71 mästare till slut!

Trots mitt o-intresse om hockey o vilka som vann så måste ja säga att det varit en helt otrolig final. Den har haft allt. Anledningen till att man fastnat trots att man knappt (ska inte säga inte alls) bryr sig om hockey är spänningen och intensiviteten från spelarna. Man kunde verkligen se att alla gav allt och tempot var det bästa ja sett på länge i svensk hockey. Och ändå var de här sista matchen och de har spelat flera matcher i rad under kort tid. Så egentligen borde de vara helt slutkörda. Men ändå lyckades de höja sin nivå ännu ett snäpp. Ja menar, man e ju dum om man inte uppskattar bra spel, högt tempo och spänning!

Ska snart röra mig upp till Elin (den andra elin). Blir lite mys kväll med någon film. Ganska skönt det med tanke på att man ska upp o jobba imorn igen. Men imorn kommer micke hem :) så har något att längta efter.

Ska snart kila så ha de bra :)

Äckliga melodi som gör en hjärntvättad!!!!

Publicerad 2010-04-24 15:45:34 i Allmänt,

Lördag :D

blev en promenad start på morgonen idag med :) här ska man komma iform. Cykeln åkte fram på jobbet med :) var en otroooooligt lugn dag på jobbet idag och det var riktigt fint väder :) blåste lite kallt dock.

Efter jobbet bar det av ner på stan tillsammans med Elin aka Strumpan :) Och de blev den sjävklara kombinationen för sol+södertälje+trevligt sällskap = Glass vid maren :)
Fast vi satte oss inte ner utan promenerade runt. ( Mycket promenerande här nu ) Efter det blev de ett litet besök på cafe milano. En cappucino (som inte smakade bra) och en blåbärspaj senare så var det dags att promenera (!) hem.

Nu sitter ja o väntar på att hockeyn ska börja. Som sagt är inte de minsta intresserad det är bara min egna tävlingsinställning som får mig att titta. Är jävligt taggad :P hur sjukt är inte det. Det är som att man är sugen på nått man inte tycker om bara för att de ser gott ut ^^ Sick!

Haha en rolig side of är Elins o min diskussion om frågesporter. Hon berättade nått om nån tävling de haft så kom ja o tänka på de amerikanska programet "Are you smarter than a fifth grader" Och nu sitter den irriterande melodin i mitt huvud!!!!! Gahh!!!!!


 

Irriterande va ;)


Nä nu e de hockey dags :D

Mini recension á la Remember me

Publicerad 2010-04-23 23:52:01 i Allmänt,

Har precis kommit hem från heron tillsammans med josefin. Vart som tidigare sagt Remember me.

Filmen var faktikst överförväntan bra. Hade inga förväntningar alls då ja förstod att de skulle vara en "tjej" film. Brukar ha väldigt svårt för såna då de brukar bli tramsiga, förutsägbara och allmänt kassa.

Men den här filmen var lite djupare än så. en fin historia om 2 ungdomar som båda förlorat någon nära. Deras väg att fina kärleken. Men den finaste delen i filmen var kärleken till sin syster. Den tog verkligen och känndes äkta (för mig som kommer från en stor familj).

En scen som verkligen satt sig i mitt huvud är den då lillasystern får sitt hår avklippt. Den gör så ont inombords. Att barn kan vara så elaka utan att själva kanske förstå vad de ställer till med.

Som ja sa till Josefin så hatade jag slutet. Jag ville inte att de skulle sluta så. Men om det inte hade slutat så utan som jag ville då hade de ju varit förutsägbart och då hade jag stört mig på de. Men samtidigt undrar man; det här var ju unte förutsägbart, men ändå så pass så att man inte blev chockad av vändningen. Är inte det förutsägbart då?
Gu ja trasslar bara in mig i de här när man funderar alla för mycket. Hur som helst, en riktigt sevärd film, inte allt för tung. De vart en del skratt och en del tårar, precis som en BRA tjejfilm ska vara. Så pass bra så att en kille som e öppensinnad för alla sorters filmer skulle tycka den var bra.

Nu ska ja avrunda här. Snart dags o sova. Jobbet väntar imorn biti!

God natt!

U2 goes fredagsmys!!!!!

Publicerad 2010-04-23 19:07:30 i Allmänt,

Soffa, cola (zero så klart), U2 och simpsons!

Ultimat fredagsmys på egen hand. Man hade ju inte tackat nej till lite myssällskap, men de kommer hem på söndag :) Men de här funkar alldeles utmärkt; speciellt som uppvärmning!

Snart dags för bio med Kemi. Efter mycket om o men blir de tillslut Remember me. En riktig tjejfilm. Men e de fredgsmys så är det ;) Hinner iaf mysa klart med mig själv innan de e dags att åka. Skönt att göra nått iaf :)

Löprundan gick riktigt bra. Puschade verkligen mig själv slut och blev en terräng kontra intervall löpning så är riktigt nöjd :) känns bra så här efteråt också :)

Nä bort med datorn nu och bara luta sig tillbaka i soffan. Sjukt att man måste ta sig i kragen för att kunna slappna av.

Bye bye

You and your heart

Publicerad 2010-04-23 16:43:36 i Allmänt,

Första singeln från det nya albumet To The Sea

You and your heart

 

Tracklist; To the sea

  1. "You and Your Heart"
  2. "No Good with Faces"
  3. "At or With Me"
  4. "When I Look Up"
  5. "From the Clouds"
  6. "Turn Your Love"
  7. "The Upsetter"
  8. "To the Sea"
  9. "My Little Girl"
  10. "Red Wine, Mistakes, Mythology"
  11. "Pictures of People Taking Pictures"
  12. "Anything but the Truth"
  13. "Only the Ocean

Fettförbränning ^^

Publicerad 2010-04-23 14:59:27 i Allmänt,

Äntligen hemma från jobbet :)

Nu är det dags att börja komma iform igen efter ett par dagar i Sälen. Man måste ju vara redo för sommaren ;)
Blev en promenad till jobbet imorse (självklart på tom mage = bättre fett förbränning) och under dagen blev de både cykel och gång promenader. Klarade mig faktiskt undan den irriterande regnskruren som kom så där mitt under dagen.

Efter jobbet blev det en promenad hem till mamma o pappa. En rask promeand på 40-45 min :) här går det undan.
SKa snart ut o springa också o avsluta med lite fys. Sen har man varit tillräckligt hurtig för dagen.

Måste nog åka o handla ikväll. Det ekar i kylskåpet hemma och det är inte så kul! Får se om man tar det imorn eller idag. Hur som helst så ser det ut att bli bio ikväll :D Måste ju göra nått nu när Micke roar sig för fullt. Man kan ju inte vara sämre ;)

Nä på med löparskorna nu och ut i solen(?). Blir iaf en skogsrunda :)

Bye bye

Bilder från Sälen ♥

Publicerad 2010-04-22 22:59:04 i Allmänt,

Sitter o lyssnar på Jack Johnsons nya singel. Guuu va ja längtar tills hans nya album släpps 2 Juni...
Varför kommer inte han till Sverige snart för =/

Hur som helst har kollat igenom bilderna nu. Fanns en hel del fina :) väntar nu bara på lite bilder från micke o mamma så e albumet komplett :) men de kommer inte idag. Men lite bilder gör det

På vägen upp









Tack för ett par helt underbara dagar älskling ♥

Borta bra men hemma bäst; så sägs det iaf!

Publicerad 2010-04-22 21:29:41 i Allmänt,

Sitter nu äntligen (?) hemma i soffan med en kopp te o kollar på hockeyn.

Men hemma? Det känns inte som hemma utan micke. Hemma ska väll vara en känsla av trygghet och harmoni? Det var iaf inte så skönt att kliva innanför dörren och komma in till en tom lägenhet helt själv. Visst inget slår sin egna säng och allt annat som hör "hemma" till. Men som sagt den där tomhet känslan. Finns den så spelar de ingen roll vart ja e; de hade inte gjort någon skilland om jag kom hem till en stor fet villa eller en liten 1:a i ett sunkigt höghus. Hemma för mig är mer en känsla än något materielt. Men man får göra det bästa av det hela. Man kyper ihop i soffan med SITT egna täcke men en av SINA egna muggar fylld med SITT eget te och kollar på SIN egna tv :)
Han kommer ju hem på söndag :)

Hur som helst så sitter ja som sagt o kollar på hockeyn. Fråga mig inte varför, ja e ju inte ens intresserad av det. Men har väll bara blivit så pga att de e slutspel och tävlingsandan kommer fram. Det roliga e att ja inte ens vet vilket lag ja hejar på... Men tror ja hejar på HV. Eller? Nä ja vet inte som sagt ändrar mig så fort ja skrivit det.

Glömde tillägga; Sitter o lyssnar på U2 och vad mer behöver man då? Den sköna avkopplade känslan är ett faktum!!!!

Ska kolla igenom bilderna från resan lite sen. Så lägger upp ett par då :)

Här ska kollas klart nu
bye!

Liveblogg direkt från bilen

Publicerad 2010-04-22 16:39:53 i Allmänt,

Nu är man påväg hem från ett par underbara dagar i sälen!

Igår kom hela familjen upp och de blev en dag på experium med bpwling, lunch och spel. Var riktigt trevligt speciellt eftersom alla e så lättsinade och verkligen bjöd på sig själv. Bowlingen var en upplevelse må jag säga :)

Hemma sen så var det jacuzzi och bastu som stod på schemat och självklart lite öl :) var riktigt mysigt men man var helt mör i kroppen när man var klar. Men då var de bara o börja laga mat; tacos :D

Sen resten av kvällen vart riktigt lugn. Först hockey/fotboll som vi zappa emellan (DIF vann ju till slut till mickes stora glädje) tillsammans med lite chips och vin. Sen bar det av ner till brasan med lite choco mint (varm choklad, mintu och vispgrädde) och en massa prat och charader. Var en riktigt mysig kväll som kommer finnas kvar i huvudet länge.

Morgonen idag började med en sovmorgon och en lång frukost. Sen bar det av ut i solen (just presis vi har sol här upp ;P) och en lååång promenad runt om i hundfjället. Vart en riktigt expedition! Kan säga att ingen i familjen är speciellt fega så vi bar oss iväg ut i terrängen och hittade en jätte fin liten flod mitt i allt som vi var tvugna att korsa över en snöbro :O men den höll!

Efter lite mer än en timmes promenad var man helt slut i kroppen och vad kunder sitta bättre då än en pizza från Ubbes? Så vart de till slut och efter de var de bara o packa ihop o hoppa in i bilen. Alla utom micke som nu e kvar i stugan och väntar på att alla kompisar ska komma upp.

Så nu sitter ja här i bilen, typ i vansbro o närmare 4 timmars bilfärd kvar! Oerhört roande!!!!

Men hemma väntar iaf min stora säng. Om det är något man längtar efter när man e borta så e de iaf sängen.

Men de e som de säger; Borta bra men hemma bäst!

Middag på lammet o grisen

Publicerad 2010-04-20 19:01:26 i Allmänt,

Shit hade helt o håller glömt hur mycket en dag i skidbacken tar. Har till o med fått lite färg i ansiktet, ja som e så ljus så tar det direkt. Men jag bli ju bara röd!!!! Passar med matstället vi ska äta på (lammet o grisen) Kanske får lite rabbat för min gris rosa färg på kinderna ;)

Nä men det var en helt underbar dag i backen med lunch på fjälltoppen. Renskavsgryta o potatismos! Kan de bli mer fjäll ;) Det hela avslutades med en cocho mint = Varm choklad, mintu och vispgrädde! Sen var man laddad för fler åk. vi var både i hundfjället och i tandådalen så hann med en hel del :)

Sen väl hemma så hoppade vi i jacuzzin o vilade våra ömma ben, som sagt de tar :P efter de vart de lite bastu bad :)

Nu sitter vi i soffan vid brasan o dricker ett glas vin, ska snart röra oss mot tidigare nämnt lammet o grisen. Måste börja göra mig i ordning nu. De här kommer bli en kanon kväll :)

Skidbackar, bastu och Jacuzzi; Livsglädje!

Publicerad 2010-04-20 09:13:03 i Allmänt,

God morgon :)

Hann inte med nån liten update igår, vi flängde runt en del så får bli lite extra idag.

Gårdagen ängnades åt att lära känna sälen. En lång lugn morgon i stugan sedan ut o äta lucnh i backen. Sen åkte vi ner till Sälen centrum (ja ni läste rätt, Sälen har ett centrum ;P) Där blev det en fika o en helt underbar choklad dessert :D sen bestämde vi oss att vi skulle ta en tur i backen imorn (läs idag) så då var vi tvungna att införskaffa lite extra kläder. Ingen jacka för mig så får bli tjocktröjan :P (den e rosa så ja lär synas ;) )
Dagen vart ganska lång o de va en hel de saker vi gjorde. Tog en andra fika till o med på nått fjäll hotell som verkligen har den där fjäll feelingen, men en andra fika, e man på semster så e man ;)

Helt plötsligt var de tidig kväll så vi åkte hem till stugan, Micke o Johan började fixa med jacuzzin så de e fit for fight idag. Sen blev det en lugn kväll med pizza, hockey och öl. Hela kvällen avslutades i bastun. Helt underbart :D

Nu sitter vi här i soffan helt nyvakna och väntar på att Johan ska komma förbi så vi kan äta frukost. Sen bär det av ut i backen. Jippiiii :D Inte åkt skidor på ett år så de blir hur skoj som helst. Extra roligt blir de o se Micke på skidorna, han har inte åkt på 10 år ;)

Återkommer med fler detaljer om dagen senare. Men ser ut o bli bastu o jacuzzi efteråt o sen en middag ute.

Imorn kommer hela familjen upp så får se vad vi kan hitta på åt dom..

Nä nu ska vi fortsätta här, hoppas alla ben är hela när dagen e slut!

Bye bye!

Säääääälen :D

Publicerad 2010-04-18 21:19:59 i Allmänt,

Säääälen :D

Nu sitter vi äntligen i stugan framför den öppna spisen. Vart en lång resa med ett par stopp som drog ut på tiden. Vi stannade till i Avesta hos en kompis till micke o käkade lunch :) efter det fortsatte vi o stannade vid nåra fina rastplatser.

Nu väntar vi på pizza sen blir de dricka vin o ta de lugnt hela kvällen. Blir nog en massa prat då Chris och Johan gör oss sällskap nu under första kvällen. Måste bara tillägga att ja älskar de här köket :D Imorn blir bara en relax dag med sovmorgon, promenader, jacuzzi och bastu bad o middag ute :) Sen får vi se hur de blir resten av veckan. Få se om nån bild dyker upp.

Ja de finns inte mycket mer o skriva just nu, ska bara luta mig tillbaka o njuta av en helt underbar kväll!

Bye bye

En morgon med nostalgi

Publicerad 2010-04-18 11:30:58 i Allmänt,

Mmm frukost :)

Vart en ganska lång sovmorgon.. Eller nja gick upp efter 9 men varit en del att stå i nu på morgonen... Så fort frukosten är uppäten bär det av till Sälen med älsklingen. Ska bli så skönt att få komma iväg från allt en stund o bara slappna av. Hoppas benhinnorna hinner vila upp sig innan serien drar igång om en vecka. Lär nog bli bänkad då med tanke på att ja e borta från träningarna den här veckan =/ men det får de vara värt!!!

Har nu under frukosten haft en riktigt mysig morgon framflr tvn och det har bara skrikit NOSTALGI!!!! Har kollat på resan till Amerika! Jag bara älskade de filmerna när jag var liten, så humöret är på topp nu och man känner en liten sån där lycko susning i kroppen som man brukar få när man tänker på saker från förr som gjorde en glad :)




Nä nu ska man packa de sista sen åker vi :)

Proffs på viner; I wish!

Publicerad 2010-04-17 18:07:27 i Allmänt,

Jag hann!!!!

Vart en kvart inne på systemet. Proffs som man är behöver man ju inte allt för lång tid o hitta nått fint vin ;P
Nja proffs dröjer de väll ett långt tag till innan man når, men ett gott vin är alltid uppskattat. Hade gärna haft lite längre tid på mig o välja ut nått, men det fick gå ändå till slut. Satt o läste lite recensioner precis om vinerna och den ena verkar faktiskt vara rätt så bra. Den andra är pappas favorit så får skylla på honom om de inte e gott. De va box vinet så han får väll dricka upp de på onsdag när de kommer upp till fjällen annars ;)



 

 

 

Vart Two Oceans (den va bag in box men finns inga bilder på de o orka inte ta en egen). Sen vart det Tapiz, ett argentinskt vin (måste ju stödja sina rötter ;) )


Efter det åkte ja hem till mormor o fikade. Passade på när både moster, kusinerna o mamma o pappa var där :)


Nu sitter ja bara o väntar på att Micke ska komma hem så vi kan öppna våran lilla vin flaska o äta middag!
Skynda hem ♥

Senare ikväll blir de o packa o imorn drar vi till Sälen :D

Bråttom, bråttom! Snabbt vidare

Publicerad 2010-04-17 14:19:38 i Allmänt,

Sitter nyduschad i soffan med en tallrik flingor. vart en riktigt skön träning och det var riktigt kul faktiskt. 11 var en ganska bra tid att börja träna. Man var inte för trött på morgonen och man har ändå tid att göra saker nu :) Egemtligen har jag lite bråttom nu. Måste hinna ner på systemet innan de stänger kl 3. Ska ha lite vin till ikväll o sen till imorn kväll när vi är i sälen :D
Så vart lite små stressigt nu. Men men.

Har en del att stå i när ja kommer hem bl.a. ett diskberg :P

Nä hopp i kläderna o snabbt på med lite smink sen raka vägen ner på stan :)

Bye bye!

Match referat; Vallentuna - Tuff

Publicerad 2010-04-17 10:09:28 i Allmänt,

Till matchen ikväll åkte vi 17 spelare och 5 ledare. Underbar gräsplan men tyvärr började det regna, bollarna for iväg. Lagen försöker att nysta upp varandra med att hitta öppningar i försvaret.
Vallentuna överraskade oss med ett snabbt och passningssäkert spel, i den 12 minuten är plötsligt en motståndare fri med Linnea. Prakt räddning och Mathilda rensar bort bollen. Kvarten in kommer vårt första skott på mål, Marina avlossar ett skott som målvakten plockar. Några minuter senare har Zazza, Sandra och Nino ett samspel som avslutas med att Nino testar keepern. Elina ordnar en frispark snett utanför deras högra straffområde efter en rush på våran vänster kant. Marina slår in bollen och Tanja nickar, strax över. Vi provar nästa kant med att Marina vinner boll på mitten till Edina, vidare till Nino som skarvar till Sandra. Snygg upp rullning men deras back är i mellan och slår bollen till inkast. Edina har ett hyfsat skott på deras målvakt, men som oftast när man pressar händer det som egentligen inte får hända. En snabb omställning av Vallentuna på vänster kanten. Bollen in i mitten till en fri spelare som lägger en 1/2 lobb över Linnea och 1-0 till Vallentuna. Edina och Tanja provar att snirkla sig igenom försvaret, målvakten får rusa ut. Tanja slår på ett lobb-skott som målvakten får sträcka sig efter vid ribban. Men äntligen får vi lite tur. Målvakt retur och Tanja drar på, skottet går in under ribban och nu står det 1-1. Mot slutet av matchen renspelade Marina, Ranja. Bryter sig in mellan backarna och drar på sin höger doja, jamen. Tjejen är vänster fotad. Skottet gick några meter till målvaktens vänstra stolpe, milt sagt. Mathilda slår ett snyggt pass som Marina nick skarvar vidare till Nino. Bollen glider snabbt i underlaget och Nino har ett par chanser men antingen glider bollen iväg eller så är målvakten ute och norpar bollen. Våra forward fortsätter att pressa försvaret. Som tack för det åker Nino på en ful stämpling. Resume: Vallentuna spelar extremt tufft, många händer i ryggen och en motståndare får gult kort. Rött kort skulle Vallentuna spelare haft. Tar sats 10-12 meter för att för att springa över Nino på vänster kanten. Nino får kasta sig undan och spelaren far av bara farten i deras avbytare bås där hon krockar med sina medspelare. Det var inte så farligt tyckte Vallentunas tränare " hon missade spelaren"?? Mittbackarna Mathilda och Sanna håller ihop försvaret. Vi blir till korta i närkamperna. De vinner hörnorna med 2-0
2: halvlek och vi byter in nytt folk på plan. Edina slår en passning till Anna på höger kanten att springa på, får till ett inlägg som går förbi alla vid målet. Frispark till Tuff som Edina slår till Anna skarv snett bakåt till Elina som går på skott, tyvärr över. Nu skönja man en TUFF-press. Tanja till Marina, skottar på målvakten, som slänger sig och räddar målet, till hörna. Vallentuna sticker upp med en snabb kontring. Nu får verkligen Sanna briljera, vet inte hur många gånger hon spelar sig ur de olika situationer som kommer, men inte räcker mina fingrar. De får till en 1/2 farlig chans genom ett inkast och skott utanför Patricias stolpe. Vallentuna jobbar till sig en dubbel hörna som den sista blir farlig. Telge rensar bort bollen. Anna får en delikat pass från Edina och är nästan igenom. Nästa chans kommer från ett inkast från Rebecka till Elina till Edina som provar ett inlägg. Vallentuna rensar undan. Vi har haft flertal frisparkar men nu är det inte bara regnet som haglar. Domaren får verkligen använda sin pipa. Edina träffar ribban efter en kvart. Stunden senare tror vi att lednings målet kommer, Edina igenom men skottet styr målvakten till hörna. Vallentuna sticker upp då och då men Patricia jobbar med att antingen klistra bollen eller att rusa ut och rensa bort bollen till mitten. Nästa chans ser Marina till, boll till Edina som rinner igenom. Kommer tyvärr för långt ut på vänster kanten. Passar snett in som rensas bort. Vallentuna kontrar, försvaret rensar. Mittfältet vidare till Edina som skjuter ett skott som målvakten tippar till hörna. Trångt och bollen tillbaka till Marina som skjuter över ribban. Stunden senare har Elina ett tungt skott i ribban efter att ha brutit ett anfall och avancerat ända upp till straff området. Mathilda, Marina och Nino jobbar fram en hörna. Som blir till en dubbel och till en trippel, stark press av TUFF. Vallentuna vaskar fram en frispark från cirka 32 meter. Inga problem för Patricia. Våra backar styr snyggt undan alla motståndares attacker. Vi har spel övertaget och en Telge spelare till åker i backen, något ojust. I slutet har vi ytterligare en hörna som rensas bort, vi måste kriga bättre på våra hörnor. Matchen slutar 1-1 7-2 i hörnor, sammanlagt 7-4 till oss. 2 ribbträffar och minst 4-5 kalas chanser till mål som deras målvakt snyggt avvärjde. Om första halvlek var jämt så var den andra klar fördel våran. Matchens lirare fanns flera men en tas ut och det är mittbacken "Sanna"
Vid pennan Janne.

Aprilväder och Fame

Publicerad 2010-04-17 10:07:44 i Allmänt,

Vart en ny fartfylld dag igår. Knappt hann man hem innan man skulle iväg igen. Men så är det ibland.

Dagen i sig började som en tråkig dag med en massa regn. När man kom till jobbet så såg man att man skulle ha en promenad. Jippi tänkte jag (Y). När vi sen åker ut så börjar det o snöa!!!! Då blev man ju ännu gladare över det! Jag som hade räknat med bil schemat och var inte alls rätt klädd. En tygjacka och skor som läckte! När det sen väl var dags för promenaden så sprack de upp och det vart sol :D helt underbart.

Igår var en sån dag då jag riktigt aldrig vaknade. Så efter lunch kände ja mig som ett vrak och fick gå o dra i ögonlocken hela tiden. Sen ringde mormor o sa att hon skulle komma halv 5 istället för 5 så ja kände lite stress sen när ja gick hem. Var ju tvungen att äta o göra mig i ordning innan vi skulle sticka.

När vi går från jobbet så är de sol o ja räknar ut att ja kommer vara hemma typ 4. Aja, jag hinner tänkte jag. Så jag börjar gå och då börjar April vädret leka med mig igen! Det börjar regna!!!!! Åhh tänker jag, jag kommer vara dyngsur när ja kommer hem. Men de va ja inte

Hemma började ja göra mig i ordning o när ja tänkte slänga i mig nått så ringer mormor o säger att hon e framme. Då e kl kvart över 4 :P så med mackorna i högsta hugg springer ja ner till bilen. Vi skulle först förbi min moster i Nykvarn o åka med dem o sen hämta upp min andra moster i Åker. Sen vidare till Eskilstuna.
När vi kom till Nykvarn vid 20 i 5 så säger min Moster att vi skulle kommit halv 6 -.- kul tänkte ja! :P

Väl i E-tuna så kollade vi på kusinens tjejs teater/musikal. De går sista året på gymnasiet så håller nån avslutsgrej. Det vart Fame :D riktigt bra o kul var det :) Så har ni vägarna förbi E-tuna så borde ni kolla på den. de finns affischer utsatta. Vet inte hur många föreställningar de va. Men nåra till e de :)



Kul dag :)

Stress.... But I love it!!!!!

Publicerad 2010-04-15 23:36:38 i Allmänt,

En otroligt hektisk dag, men fått massor gjort :)

Dagen började med en promenad till jobbet med en jääääätte tung väska! Bra start, kommer till jobbet svettig och med kramp i ena axeln :P Skönt att de vart en lugn dag där iaf. Gjorde årets första cyckeltur :D ännu en vårinvigning! Men lite kallt var det, hade ju inga vantar!!!!!

Efter jobbet (som ja slutade 12 idag) så bar det av ner på stan o mötte lillasyster. Ja skulle åka in till stan o hon till skolan så vi tog samma tåg. Innan de vart de en glass i solen :) I love Mangnum!!!!

Hade en het diskussion med henne på tåget och när jag reflekterar över det hela efteråt så kommer jag fram till att jag har en syster som har värre humörsvängningar än vad vädret i April har svängt! Men jag tycker om dig endå. Även fast du du lär tänka "men jag tycker inte om dig" när du ser de här ;)

Sitter på tåget o kommer på mig själv att ja glömde stämpla remsan! Det är inte varje dag man råkar planka! Nä men klev bara på tåget o tänkte inte mer på de. Tidigare när man åkte tåg så hade man ju busskort så då behövde man inte tänka på det.

Det vart ett lite längre besök i stan än vad ja räknat med, men allt gick jätte bra o de kändes likadant. Men de vart lite bråttom till tåget. Var ju tvungen att vara tillbaka i Tälje kvart i 5. Inser att ja kommer hinna med tåget som är inne till kvart i, men jag har ju inte ätit någon middag. Så messar pappa o ber han plocka upp en sallad på Nancys till mig. O underbar som han e så gjorde han det. Perfekt tänkte jag! Då händer såklart de som alltid händer när man blandar in SL och tidspress (nej det var inte insällt eller försenat), tåget åkte för tidigt! Så ja fick stå o vänta på nästa. Blev sen till samlingen men de va så söta o väntade på mig.

Väl i Tälje var de bara o hoppa in i bilen o åka till Vallentuna för match. Slängde i mig maten i bilen sen var de bara börja ladda.

Matchen i sig gick inte så bra tyckte jag. Vi hade väll ett ok spel sundtals men överlag så nej! Vi hade inte så tur med vädret heller, mitt i allt började de regna. Och en boll på konstgräs då är inte så kul. Den bara sticker! De vart 1-1 till slut men som tur e har vi en träningsmatch kvar nu på lördag :)

Imorn bär det av till Eskilstuna. Ska på nån teater där kusinens tjej spelar i. De blir kul :) Sen bär de av o hämta lite skidor inför Sälen resan.
En arbetsdag kvar sen ledig i en vecka :D helt underbart!!!!!!

Ha en underbar kväll

10 år sen vi sågs, men grattis!

Publicerad 2010-04-14 20:19:56 i Allmänt,

Kväll! Mätt o belåten! Och lugn o ro!

Micke på bandy vilket betyder lite tid för mig själv :P

Är ganska seg efter dagen, vet inte om det är solen, maten eller en kombination av de som gjort att man helt plötsligt segnat ihop. tur att man inte ska träna idag då :P

Skönt med match imorn, enda jobbiga e att den e i vallentuna kl halv 8 tror ja de va. Kul att man jobbar på fredag sen :P Men de e också sista dagen på en vecka. Så då kan man ta de ;)

Nu blir de lite family guy och teoriplugg. Sen blir de muffins när micke kommer hem :D

Strawberry/Cheesecake och Apelsin/Choklad muffins


Mums säger ja bara :D han får allt ta o skynda sig hem om de ska finnas nått kvar (6)

Ska bara passa på att säga grattis på födelsedagen till min storebror. Trots att vi inte sets på nästan 10 år och inte har en aning om vart du e nånstans så ska du veta att vi tänker på dig! Grattis på 28 års dagen ♥

Ha en bra kväll :)

Sol, Stockholm, Opera och Muffin Bakery - Vilken dag!

Publicerad 2010-04-14 16:35:07 i Allmänt,

Nu sitter man här igen; på balkongen i solen! Trots att man ändå varit ute hela dagen. Ja man e väll en soldyrkare :P

Haft en helt underbar dag inne i stan idag. Mötet gick jätte bra, ska faktiskt in till stan imorn igen. Så det blir att åka dit direkt efter jobbet då o sen stressa tillbaka för att hinna me matchen. Men what to do :P

Hur som helst dagen började med mötet o sen en snabb titt i affärerna. Har hittat fler par skor som bara ska köpas :P Efter de blev de en latte och en stund i solen medans man väntade på att Jens skulle dyka upp. Sen bar det av för att leta efter nått lunchställe med uteservering. Och där på Drottninggatan fann vi den :) rakt i solen njöt man av en cesar sallad. Kan de bli bättre? Våren är invigd!

När vi avsultade maten så vart de lite lunch underhållning med :P Helt plötsligt stod de en dam precis mitt emot oss o sjöng opera. Vi satt kvar där en stund innan vi begav oss till ett fik (precis bredvid :P) Där vart de en cappucino (inte i närheten lika god som din micke ♥) och en blåbärspaj som fick alla andra blåbärspajer att smaka som nått fryst skit!

Tack så jätte mycket för lunchen o fikat Jens, och ett speciellt tack för presenten.

När man ändå var uppe på Drottninggatan så passade man på att springa förbi MUFFIN BAKERY! Kan ju inte åka hem utan 2 såna muffinsar. En liten överraskning till Micke, och visst vart han glad. Så det blir de ikväll efter han har tränat :)

Ikväll blir de köttfärssås o spagetti mums :)

Frukost @ my place

Publicerad 2010-04-14 08:14:17 i Allmänt,

Gu vad de e skönt att vakna upp, göra sig iordning o äta frukost HEMMA. Tänk om man kunde ha de så varje morgon :) visst de e ju inte omöjligt, men ja skulle behöva gå upp allt för tidigt + att min morgon promenad till jobbet inte skulle ha samma effekt om ja åt frukost innan. Man måste ju tänka på formen ;)

Sitter nu med min frukost här i soffan, helt klar o ska gå ner till tåget om 20 min. Sen bar de av in till stan. Måsta bara köpa en remsa först -.-

Ska bli skönt o komma in dit lite. Inte varit där på länge. Man har inte hunnit med, man har haft fullt upp o de ligger ju inte direkt högst upp på prioriteringslistan!
De blir iaf fint väder idag så dags o inviga de nya skorna :D sen kanske man ska passa på att inviga uteserveringar (heller inte haft tid till de)

Nä nu har ja inte mer tid för de här. Ha en underbar dag :)

Usch för benhinnor :(

Publicerad 2010-04-13 22:57:51 i Allmänt,

Nä benhinnorna o ja kommer inte riktigt överens just nu!

Det är faktiskt lite irriterande. Viljan finnas till tusen och man vill så mycket men de gör så ont. Att ha problem med benhinnorna är ingen höjdare. Nu är de överansträngda så varje springsteg man tar är en plåga. för att inte bli överansträngd så tejpar jag dem, men nu hjälper inte ens det. De har helt enkelt blivit för mycket för dem.
Så frågan e WHAT TO DO?????

Operation? Nä ja vet inte om ja orkar med rehab, sen finns ju risken att de inte ens hjälper.

Just nu ligger ja o kör min rehab som ja prövade mig fram till förra året när de börjad värka som mest; Spikmatta!

De hjälpte faktiskt då! Ja ligger på sidan med insidan av nedre delen av benet ligger på smikmattan.  Benet är lite högre upp än kroppen för att skapa en tyngd så de blir lite tryck på benet. Då sätter blodet igång i benet o de känns lite bättre efteråt. Får se hur de känns efter ikväll. Måste ju vara pigg till torsdags matchen mot vallentuna!

Ganska kreaktivt :D

Nu har ja gjort allt annat ja va tvungen o göra idag o kan fortsätta njuta av kvällen.
Imorn blir de Estocolmo på ett litet möte sen troligtvis lunch med kusinen. Sen får man se vad som händer :)

Scrubs nu. I just love that show :D

Sov så gott :)

Sol - panik av att spendera dagen inomhus!

Publicerad 2010-04-13 15:26:03 i Allmänt,

Sooooool :D

Kan man bli annat än glad?

Har hela dagen tillsammans med Mia vandrat runt inne på Ica Maxi, igen. Hade ganska mycket o göra men ändå gick de snabbt (?) skulle vilja säga att de gick smidigt, men de gjorde de inte riktigt. Vi råkade glömma telefonerna på jobbet så det blev lite svårare då. Man är verkligen låst vid de där telefonerna. Man känner sig verkligen missanpassad och lost utan dem. Utvecklingens framsteg? Människor blir handlingsförlamade! Nä riktigt så illa var det inte. Men nästa ;)

Efter en hel dag där inne och massor av saker att tänka på så får man till slut ganska ont i huvudet. Så nedräkningen tills dagen var slut började då.

När det är fint väder så får jag dåligt samvete av att sitta inne. Så är det även på sommaren! Trots att jag varit ute hela veckan så den dagen jag väl sitter inne och det ärä fint väder. Nä då kryper de i kroppen på mig och ja måste bara ut.

Som nu :P Sitter just nu på balkongen o njuter av de fina vädret. Ska plugga lite teori innan man börjar med maten :)  sen e de dags för träning. Underbara jalla vallen idag :)

Så kommer ut lite till då ;) ha en underbar eftermiddag!

Idiotisk glidtackling, irritationen är ett faktum!

Publicerad 2010-04-12 22:54:12 i Allmänt,

Helt slut i huvudet nu!
Hann med allt jag skulle göra idag + lite till. Känner mig riktigt stolt och produktiv idag.

Var en slapp träning, tyvär börjar mina benhinnor ge vika. Utmattning? Tror nästan det. Kände av dem träningen efter rönninge matchen redan. Så de har varit sisådär under veckan. Men nu märker ja de. Dom e trötta. De e ganska irri med tanke på att de inte e så mycket man kan göra. Eller kan man det? Jag tejpar just nu och det hjälper, men inte mot utmattningen. De e väll bara vila? Nått mer som e oerhört irriterande de e folk som inte kan spela fotboll! Vad f*n har de där o göra. Bara för att man inte hänger med så gör man en glidtackling bakifrån. Hallå det är en träning?!?! Skaderisken är ju riktigt stor. Man vill ju inte skada sig på en träning innan säsongen ens börjat. Även om de e under säsongen. Nä de skulle jag inte palla. Okej att man e tävlingsinriktad och vill ge allt för att de andra laget inte ska vinna. Men kom igen! De här är en träning inte en VM final och det är dina lagkamrater!
Nä ja undrar vad man tänker när man gör en sån galen grej!

På söndag drar jag o Micke till Sälen. Ska bli så skönt o komma iväg bara vi 2. Iaf nåra dar. Komma bort från vardagen och allt här. Bada bastu, jacuzzi (utomhus) och åka skidor om vädret tillåter :)

Nedräkningen börjar lite lätt.

Micke borta ikväll igen. Nattjobb för honom 2 nätter nu så får sysseltsätta mig själv under de kvällarna .



God natt :) (en liten bild från london nu i februari)

Match referat; Telge United-AIK DFF

Publicerad 2010-04-12 14:33:06 i Allmänt,

Ett ganska blekt matchreferat som kunde varit betydligt bättre, men man får ta de för va de e!


Vi överlevde inte 1 omgången i Svenska cupen. AIK DFF gick segrande ur dagens batalj med 2-1. Matchen kunde ha slutat hur som helst, för chanser saknades inte för något av lagen. Vi började matchen bra de första 20 minuterna och hängde med de mycket bollskickliga motståndarna. Genom hög press stressade vi dessutom fram en del misstag som bl a efter 28 minuter friställde Nino Awrohum. Lite överraskad över tillfället blev dock avslutet mot en ensam målvakt inte lyckat. I 18:e minuten hade AIK tagit ledningen efter att en friställd spelares skott passerat Patricia Kaldoyo. Strax efter Ninos friläge jublade vi alla för mål. Nino skar in från högersidan och sköt i målvaktens högra hörn. Problemet var bara att en medspelare befann sig i en offside position som bedömdes inverka på spelet. Skam den som ger sig. Några minuter senare var Nino framme igen efter fint förspel av Marina Lorentzson och Anna Furberg. Skottet utanför. Minuten efter fick AIK en hörna. Mycket folk nära målvakten och efter en kalabalik framför målet trycktes bollen in. Inte rättvist i det läget. Repliken lät inte vänta på sig. I anfallet som följde serverade Nino Edina Begovic en boll från kanten. Edina avancerade några setg inåt i planen och klippte till. Otagbart strax under målvaktens ribba. En ganska jämn halvlek där AIK rullade mycket boll, men vi hade bra kontroll i försvarsspelet. Andra halvlek startade med att Patricia fick visa sig på styva linan. Med nöd och näppe lyckades hon få fatt i en hög boll som sånär hade lobbats över henne. Nino blev i 54:e minuten läckert framspelad av Ranja Varli från vänsterkanten. En utrusande målvakt kom dock i vägen för skottet. Sedan följde en hel del chanser för AIK, bl a ett par farliga frisparkar och ett par frilägen men Patricia var omutlig. Vår bästa chans kom i 86:e minuten då Nino hade en ribbträff på ett härligt skott. Men närmare än så kom vi inte. Ändå ett kvitto på att vi är på rätt väg. Nu återstår två träningsmatcher innan serien drar igång den 25/4 borta mot IFK Nyköping 2.

Matchens TUFF:are blir Marina som med sitt slit och bollvinnande på mittfältet stoppade upp många anfall och startade många anfall för oss.

Vid "pennan": Anders

Fullt ös, medvetslös (?)

Publicerad 2010-04-12 14:29:57 i Allmänt,

En dag med fullspäckat schema :) ganska skönt faktiskt, tycker om när det flyter på och man har saker att göra. Har ett litet schema man ska hinna med idag på eftermiddagen. Då har jag ändå redan hunnit vara på jobbet och haft en körlektion idag + varit och handlat. Ganska stolt ;)

Idag blir de äntligen dags att anmäla sig till skolan, ska deklarera, skicka lite mail, plugga lite teori och lite andra saker :) de ska ja hinna innan jag åker o tränar ikväll :) juste, ska hinna laga mat där emellan. Som sagt fullt upp (Y)

Har börjat fundera lite på vad man ska göra till sommaren. Måste ju slå förra årets resa (cyckel semester till Gotland) Har en hel del idéer. Ska bara prata med Gnesta o Elin lite så får vi se vad de tycker, om de nu inte har annat planerat (ja, jag syftar på dig Gnesta ;P )

Nä nu måste jag sätta igång så jag hinner med de mesta iaf. Lägger upp match referatet sen igår strax...

Bye bye

Förlust mot AIK =/

Publicerad 2010-04-11 16:23:34 i Allmänt,

Happ, blev en 2-1 förlust mot AIK idag. Riktigt surt med tanke på att vi hade ett fint spel. Bollen stutsade bokstavligen ribba ut för oss idag. Men vi har fått in ett bra spel så lite små saker att slipa på bara. Vi börjar bli redo för seriestart :) 2 träningsmatcher kvar. En på torsdag i vallentuna och en på lördag hemma. Så söndagen efter det är det seriepremiär :D

Ett matchreferat kommer senare när de e skrivet ;) (sånt orkar inte ja me ;P)

Ska snart åka o kolla på syrrans match mot Åker. De blir en släktkamp då kusinen spelar där. Därför extra kul o kolla :) sånt får man ju inte missa (trots att den lilla prutt ungen missa min match idag)

Här e lite bilder från våran middag igår =)

Mozzarella, Parmaskinka o tomater


Pastagratäng


Pannacotta och bär


Riktigt lyckat.. :)

Nä ska iväg snart så håll tummarna för syrran :)

El Clásico och 3 rätters middag

Publicerad 2010-04-10 21:43:53 i Allmänt,

El Cláaaaaaaaaaaaaaaasico :D
Go barca!


Ikväll är man bänkad framför tv:n och följer intensivt matchernas match. Ser verkligen ut att bli en jämn match med 2 unga lag som möter varnadra. Synd att Zlatan inte är med, men med tanke på va Messi presterat sista tiden så lär anfallet inte lida iaf.

Matchen i matchen Messi vs Ronaldo. Hoppas de plockar honom från start, då kommer han vara ofarlig. bara man får psyket lite ur balans på honom så tappar han sitt briljanta spel. Snart match startt då :)

Blev en 3-rätters middag istället för pizza idag. Inte helt fel!

Parmaskinka, mozzarella och tomat

Pastagratäng

Pannacotta med bär

Kommer lite bilder på de imorn, kanske nått recept också :)

Va hur gott som helst och kul att överraska Micke med nått sånt när han kommer hem.

Dags att börja ladda inför morgondagens viktiga match! Perfekt uppladdning om inte annat ;)

Kyckling med paprikapesto på en grönsaksbädd med hemmagjord sås!

Publicerad 2010-04-07 20:39:13 i Allmänt,

Middagsdags!

Riktigt god middag. Vart riktigt nöjd faktiskt :) och så smakade de jätte gott

För 4 pers.                                                                            Ugn: 225 C°

400 g kycklingfilé
salt och peppar

Grönsaker
4 morötter
2 palstenackor
3 paprikor (helst en grön, en gul och en röd)
½ zucchini
olja, flingsalt och grovmalen peppar.                                                                                              Paprikapesto


Paprikapesto
3 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
3 msk ajvar rekish
1 dl riven parmesan
salt och peppar
Sås
2 dl steksky
2 msk kycklingfond
2 dl lätt crème fraiche
1 msk soja
salt och peppar
  • Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Skär zucchinin och paprikan i lite större bitar. Lägg dem i en ugnsform och ringla över oljan och salta och peppra lätt.
  • Bryn kycklingen lätt i smör. Salta och peppra dem. Lägg dem i en ugnssäker form (samma som grönsakerna eller en egen). Sätt dem i ugnen i ca 20 min.
  • Sås; häll lite vatten i stekpannan för att så stekskyn. Sila över i en kastrull, ska bli ca 2 dl.Tillsätt fonden, sojan och crème fraichen. Koka upp och salta och peppra efter smak.
  • Paprikapesto; Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de e gyllenbruna. Blanda nötterna med den skalade vitlöken i en skål. Mixa med en stavmixer. Häll i oljan och ajvaren. Blanda och tillsätt sen parmesanen. Smaka av med lite salt.
  • Bred sedan peston över kycklingen och låt den stå i ugnen ca 10 min till.
  • Klart!

Bon appétit!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela