Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat; Vallentuna - Tuff

Publicerad 2010-04-17 10:09:28 i Allmänt,

Till matchen ikväll åkte vi 17 spelare och 5 ledare. Underbar gräsplan men tyvärr började det regna, bollarna for iväg. Lagen försöker att nysta upp varandra med att hitta öppningar i försvaret.
Vallentuna överraskade oss med ett snabbt och passningssäkert spel, i den 12 minuten är plötsligt en motståndare fri med Linnea. Prakt räddning och Mathilda rensar bort bollen. Kvarten in kommer vårt första skott på mål, Marina avlossar ett skott som målvakten plockar. Några minuter senare har Zazza, Sandra och Nino ett samspel som avslutas med att Nino testar keepern. Elina ordnar en frispark snett utanför deras högra straffområde efter en rush på våran vänster kant. Marina slår in bollen och Tanja nickar, strax över. Vi provar nästa kant med att Marina vinner boll på mitten till Edina, vidare till Nino som skarvar till Sandra. Snygg upp rullning men deras back är i mellan och slår bollen till inkast. Edina har ett hyfsat skott på deras målvakt, men som oftast när man pressar händer det som egentligen inte får hända. En snabb omställning av Vallentuna på vänster kanten. Bollen in i mitten till en fri spelare som lägger en 1/2 lobb över Linnea och 1-0 till Vallentuna. Edina och Tanja provar att snirkla sig igenom försvaret, målvakten får rusa ut. Tanja slår på ett lobb-skott som målvakten får sträcka sig efter vid ribban. Men äntligen får vi lite tur. Målvakt retur och Tanja drar på, skottet går in under ribban och nu står det 1-1. Mot slutet av matchen renspelade Marina, Ranja. Bryter sig in mellan backarna och drar på sin höger doja, jamen. Tjejen är vänster fotad. Skottet gick några meter till målvaktens vänstra stolpe, milt sagt. Mathilda slår ett snyggt pass som Marina nick skarvar vidare till Nino. Bollen glider snabbt i underlaget och Nino har ett par chanser men antingen glider bollen iväg eller så är målvakten ute och norpar bollen. Våra forward fortsätter att pressa försvaret. Som tack för det åker Nino på en ful stämpling. Resume: Vallentuna spelar extremt tufft, många händer i ryggen och en motståndare får gult kort. Rött kort skulle Vallentuna spelare haft. Tar sats 10-12 meter för att för att springa över Nino på vänster kanten. Nino får kasta sig undan och spelaren far av bara farten i deras avbytare bås där hon krockar med sina medspelare. Det var inte så farligt tyckte Vallentunas tränare " hon missade spelaren"?? Mittbackarna Mathilda och Sanna håller ihop försvaret. Vi blir till korta i närkamperna. De vinner hörnorna med 2-0
2: halvlek och vi byter in nytt folk på plan. Edina slår en passning till Anna på höger kanten att springa på, får till ett inlägg som går förbi alla vid målet. Frispark till Tuff som Edina slår till Anna skarv snett bakåt till Elina som går på skott, tyvärr över. Nu skönja man en TUFF-press. Tanja till Marina, skottar på målvakten, som slänger sig och räddar målet, till hörna. Vallentuna sticker upp med en snabb kontring. Nu får verkligen Sanna briljera, vet inte hur många gånger hon spelar sig ur de olika situationer som kommer, men inte räcker mina fingrar. De får till en 1/2 farlig chans genom ett inkast och skott utanför Patricias stolpe. Vallentuna jobbar till sig en dubbel hörna som den sista blir farlig. Telge rensar bort bollen. Anna får en delikat pass från Edina och är nästan igenom. Nästa chans kommer från ett inkast från Rebecka till Elina till Edina som provar ett inlägg. Vallentuna rensar undan. Vi har haft flertal frisparkar men nu är det inte bara regnet som haglar. Domaren får verkligen använda sin pipa. Edina träffar ribban efter en kvart. Stunden senare tror vi att lednings målet kommer, Edina igenom men skottet styr målvakten till hörna. Vallentuna sticker upp då och då men Patricia jobbar med att antingen klistra bollen eller att rusa ut och rensa bort bollen till mitten. Nästa chans ser Marina till, boll till Edina som rinner igenom. Kommer tyvärr för långt ut på vänster kanten. Passar snett in som rensas bort. Vallentuna kontrar, försvaret rensar. Mittfältet vidare till Edina som skjuter ett skott som målvakten tippar till hörna. Trångt och bollen tillbaka till Marina som skjuter över ribban. Stunden senare har Elina ett tungt skott i ribban efter att ha brutit ett anfall och avancerat ända upp till straff området. Mathilda, Marina och Nino jobbar fram en hörna. Som blir till en dubbel och till en trippel, stark press av TUFF. Vallentuna vaskar fram en frispark från cirka 32 meter. Inga problem för Patricia. Våra backar styr snyggt undan alla motståndares attacker. Vi har spel övertaget och en Telge spelare till åker i backen, något ojust. I slutet har vi ytterligare en hörna som rensas bort, vi måste kriga bättre på våra hörnor. Matchen slutar 1-1 7-2 i hörnor, sammanlagt 7-4 till oss. 2 ribbträffar och minst 4-5 kalas chanser till mål som deras målvakt snyggt avvärjde. Om första halvlek var jämt så var den andra klar fördel våran. Matchens lirare fanns flera men en tas ut och det är mittbacken "Sanna"
Vid pennan Janne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela