Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat; IFK Nyköping 2 - Tuff

Publicerad 2010-04-26 15:16:19 i Allmänt,

Så kom äntligen den efterlängtade premiären mot IFK Nyköpings lag 2. Efter 3 1/2 månads kämpande i snö och kyla sprang 15 spända tjejer in på Rosvallas konstgräs, dit matchen flyttats p g a en ospelbar gräsplan. Med en start i medvind hoppades vi på högsta fart från början men det startade trögt och försiktigt. Inget ordnat passningsspel och långt ifrån motståndarna i försvarsspelet. Först i 8:e minuten fick vi till ett ordnat anfall där Edina Begovic på passning från Marina Lorentzson sköt utanför. I 13:e minuten fick vi ett bra frisparksläge från ena kanten men Marinas skott tippades över ribban. Hörnan från höger slogs lågt mot främre stolpen av Marina och en framstormande målvakt fick inte fatt på bollen som på något sätt hamnade i nätmaskorna. Ett förlösande mål som efterföljdes av 25 bra minuter med högre tempo och bättre passningsspel. Några farliga skott och ett antal hörnor blev belöningen. Enligt tillförlitliga källor var även en boll över mållinjen vid en av dessa men inget mål dömdes ut. De sista 10 minuterna av halvleken föll vi tillbaka till samma spel som vi började halvleken med. IFK hade dock bara 1 farlig chans efter en hörna där det krävdes ett par bollkontakter innan bollen låg i Patricias trygga famn. 2:a halvlek började som den första. IFK kändes piggare och hungrigare och vi slarvade i passningsspelet. Därför kom vårt 2-0 mål lite överraskande. Edina hamnade långt ner på höger sidan och sköt en hög boll mot mål som målvakten plockade ner. På något märkligt sätt lyckades hon ändå inte få full kontroll, utan bollen rullade in i nätet bakom henne. Sakta tog vi nu oss in i matchen och de sista 25 minuterna var riktigt starka. Mellan minuterna 67 och 80 skapade vi massor med chanser. Vi fick in mycket energi i laget och jobbade hårt. På denna tid vaskade vi fram minst 5 målchanser. Toppforwards som dessförinnan stångats mot ett solitt IFK försvar kom plötsligt loss i några fina lägen. Nino Awrohum ett skott som tippades i ribban och Tanja Jegorova ett par skott strax utanför. Anna Furberg kom också i flera bra framstötar från sin vänsterbacksplats. Där ser man vad en liten tempohöjning och hårdare jobb kan innebära. Sammanfattningsvis kan man säga att vi utan storspel hade bra kontroll över matchen. IFK:s chanser var fåtaliga och vi skapade ändå en hel del. 3 poäng och en överstökad premiär som säkert oroat en del.
Ser framåt emot nästa lördags premiär på Arenan kl 15 mot Flens IF Södra.

Vid pennan och tangenterna: Anders T