Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat; Telge United-AIK DFF

Publicerad 2010-04-12 14:33:06 i Allmänt,

Ett ganska blekt matchreferat som kunde varit betydligt bättre, men man får ta de för va de e!

Vi överlevde inte 1 omgången i Svenska cupen. AIK DFF gick segrande ur dagens batalj med 2-1. Matchen kunde ha slutat hur som helst, för chanser saknades inte för något av lagen. Vi började matchen bra de första 20 minuterna och hängde med de mycket bollskickliga motståndarna. Genom hög press stressade vi dessutom fram en del misstag som bl a efter 28 minuter friställde Nino Awrohum. Lite överraskad över tillfället blev dock avslutet mot en ensam målvakt inte lyckat. I 18:e minuten hade AIK tagit ledningen efter att en friställd spelares skott passerat Patricia Kaldoyo. Strax efter Ninos friläge jublade vi alla för mål. Nino skar in från högersidan och sköt i målvaktens högra hörn. Problemet var bara att en medspelare befann sig i en offside position som bedömdes inverka på spelet. Skam den som ger sig. Några minuter senare var Nino framme igen efter fint förspel av Marina Lorentzson och Anna Furberg. Skottet utanför. Minuten efter fick AIK en hörna. Mycket folk nära målvakten och efter en kalabalik framför målet trycktes bollen in. Inte rättvist i det läget. Repliken lät inte vänta på sig. I anfallet som följde serverade Nino Edina Begovic en boll från kanten. Edina avancerade några setg inåt i planen och klippte till. Otagbart strax under målvaktens ribba. En ganska jämn halvlek där AIK rullade mycket boll, men vi hade bra kontroll i försvarsspelet. Andra halvlek startade med att Patricia fick visa sig på styva linan. Med nöd och näppe lyckades hon få fatt i en hög boll som sånär hade lobbats över henne. Nino blev i 54:e minuten läckert framspelad av Ranja Varli från vänsterkanten. En utrusande målvakt kom dock i vägen för skottet. Sedan följde en hel del chanser för AIK, bl a ett par farliga frisparkar och ett par frilägen men Patricia var omutlig. Vår bästa chans kom i 86:e minuten då Nino hade en ribbträff på ett härligt skott. Men närmare än så kom vi inte. Ändå ett kvitto på att vi är på rätt väg. Nu återstår två träningsmatcher innan serien drar igång den 25/4 borta mot IFK Nyköping 2.

Matchens TUFF:are blir Marina som med sitt slit och bollvinnande på mittfältet stoppade upp många anfall och startade många anfall för oss.

Vid "pennan": Anders