Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat

Publicerad 2010-06-16 20:24:34 i Allmänt,

Uppskjutna matchen gick av stapeln ikväll, med att Viljan har avspark. Telge är på direkt och hugger. Rebecka bryter ett uppspel, spelar vidare till Nino som levererar en kant boll till Kemi. Belöningen blir till en hörna för oss. Stunden senare hittar Nino en fri Sandra på kanten, domaren blåser offside? Ett litet klapp-klapp får vi genom Zazza-Edina-Kemi-Anna till Nino i straffområdet, Viljans målvakt är med på noterna och gör en tjur rusning på bollen. Nästa försök genom Elina som lyfter in bollen från högerkanten till Sandra, bollen sticker utanför målramen. Kallduschen kommer i den 8 minuten, Viljan bryter på mitten. Avancerar genom ett par snygga triangel kort spel och deras forward är fri på våran höger kant. Skottet seglar över Patricia och landar i den vänstra bur gaveln, 0-1 Hoppsan Kerstin. Telge rullar på, vi får inte hänga läpp. 10:e minuten tänkte vi skriva in 1-1. Elisa spelar Anna helt ren framför målvakten, drar henne men kommer ner till kortlinjen och ur vinkeln. Prövar att hitta tillbaka till Nino men målvakten är i mellan. Nästa rullning genom Kemi-Edina-Anna till Nino som skjuter, målvakten räddar. Elina vinner boll på höger kanten spelar in till Sandra som spelar direkt till Nino i straff området, domaren blåser offside. Viljan kontrar, backarna stoppar upp anfallet och Patricia norpar bollen. Snabbt, långt inspark som efter en-två studsar hamnar hos Anna-Nino. Viljans backar rensar i sista sekunden. 2:a kvarten får Viljan en farlig frispark snett utanför straff området, Patricia klistrar bollen. Strax efteråt kommer Tanja in och hon ordnar en farlighet direkt. Passar in till Nino som skjuter, skottet räddas. Vi får en frispark några minuter senare, 10-12 meter från halvplan. Patricia tar skott, Tanja hugger direkt, målvakten räddar. Viljan kommer igen med ett anfall på höger kanten, skottet tar i utsidan av bur gaveln. Telge får frispark på mitt mitt, Edina provar. Målvakten uppe och plockar bollen. Telge trycker på för en utjämning, Viljan rensar uppoffrande. Slutet av halvleken fixar vi till en hörna genom mastodont utspark av Patricia, Anna nick skarvar till Nino som ordnar till en hörna. Viljan arbetar till sig en hörna minuterna senare. Domaren blåser halvtid.
Resume första: Vi rullar boll, men oftast hinner deras målvakt först på bollen eller deras backar rensar. Glöm första halvlek, nu laddar vi för andra.
Telge avspark, Clara på språng med ett inlägg. Edina möter och prövar med ett skott. Målvakten är med på noterna. Viljan sticker upp på en kontring, fixar till en hörna. Vi får till ett ypperligt tillfälle till kvittering genom dubbel chansen genom Anna, andra skottet täcker målvakten till en hörna. Andan i halsen stunden senare, Viljan spelare igenom men Patricia räddar skottet och bollen som ligger framför öppet mål tar en Telge back och rensar undan. Vi får till ett vackert anfall genom Rebecka till Anna som passar till Tanja i straff området. Passar snett bakåt till en fristående Edina. Nu blir det kvittering i alla fall. Glädje tjutet fastnar i halsen, skottet går utanför stolpen. Nu öser vi på med anfall och skott, Edina en stickare till Nino-Tanja. Tanja snor bollen, slår ett inlägg som Sandra direkt skjuter strax utanför stolpen. Vi vinner boll på mitten, Ranja avancerar. Hittar Sandra på vänster kanten som dragit sig in i banan. Sätter till foten på bollen som knorrar in sig i målvaktens vänstra bur gavel, 1-1 äntligen utdelning. Tanja får nästa chans att måla. Målvakten rusar ut och rensar bort bollen. 60 minuten fixar Anna-Tanja och Nino till en hörna. Viljan kontrar och biter sig fast på våran vänster kant med flera inkast. Sandra levererar en djup leds boll till Anna som nästan bryter sig igenom, backarna bryter. Hårt arbete ger lön för mödan, Anna hittar Ranja utanför straff området. Hon går på skott och den går spikrakt under ribban, jaja mensan 2-1. Är vi nöjda, tror inte det. Nu spelar vi ett spel som vi kan och gör, Viljan får ursäkta. Elina-Edina och Tanja jobbar fram en hörna där i röran dyker Zazza upp och tofflar in 3-1.. Har vi fått fnatt?? Längsta klapp-klapp spelet gick genom dessa spelare, Sandra-Anna-Ranja-Zazza-Sandra-Ranja-Anna-Tanja-Ranja-Sandra utan att Viljan fick tag i bollen förrän de kapade Telge spelaren. Vi erövrar bollen på mitten, bollen till Nino som passar till Anna. Tar några steg, skjuter i målvaktens vänstra stolprot och det står 4-1. Elina jobbar fram ytterligare en hörna som rensas bort. Edina får till en dubbel chans att måla genom pass av Tanja. Nino är framme, Tanja får en chans. Ranja hittar Sandra som skarvar till Nino, målvakten till hörna. Edina lägger hörnan, Nino nick utanför målramen. Sista farligheten i den 89 minuten. Frispark snett utanför, Elina och deras målvakt i duell om bollen som smiter utanför stolpen. Domaren blåser av matchen. 7-2 i hörnor, 4-1 i mål cirka 45 personer till matchen och det kändes skönt med applåderna efter slut signalen. 2: halvlek och sista 30 minuter får vi ta med oss till nästa match. Matchens lirare nr 3 Zazza. Vid pennan Janne.

3 dagar kvar!!!!!

Publicerad 2010-06-16 20:19:33 i Allmänt,

Shit vad tiden springer iväg... Nu är det bara 3 dagar kvar tills jag åker :)

Har hunnit en hel del de här dagarna. Igår var den smockad av jobb, handling, tvätt, matlagning och så match på det som vi till slut vann med 4-1 trots att vi spelade som en påse nötter...

Idag har jag bara jobbat, varit ute i solen och njutit. Jag när inpå sprang hem ifrån jobbet bara för att få umgås med micke lite. Han åkte iväg till k-holm igår och kom hem vid 5 tiden imorse. hinner inte umgås allt för mkt med honom innan resan för han ska iväg med firman... som jag kommer sakna honom!

Har iaf fixat en del inför resan nu, måste bara börja packa men det blir på fredag.

Åhhh så jag längtar. Myspys med liam och syster!

Älska VM!!!!!

Publicerad 2010-06-13 16:58:49 i Allmänt,

FOTBOLL!!!!!! ♥

Underbara VM. Finns det alltid nått att titta på iaf. Hoppas man får se nyckelmatcherna bara.

Mitt lag i år är iaf Argentina. Kass match igår, men inledningsmatcherna brukar inte vara bra.

Underbar vm låt är det också.

En heldag shopping; Garderoben skriker sommar!!!!

Publicerad 2010-06-09 20:17:37 i Allmänt,

En hel dag med mamma ♥!

Så underbart o vara ledig mitt i veckan så där :) Så blir väckt av mamma, som var uppe med tuppen!
Vi skulle inte träffas förän halv 10 så jag tänkte gå upp innan 9. Men väcktes av mamma som var klar innan jag ens gått upp :)

Sen bar det av till Skärholmen och en hel dag med shopping. Vi var där redan vid halv 10 och började med en kaffe och strosade runt eftersom inget öppnat. Sen så sprang tiden iväg!

Nästa gång jag kollade på klockan så var den redan 12 och det var dags för lunch. Lunch ute i solen med en foccacia med lufttorkad skinka... F*n vad gott :)

När vi väl lämnade Skärholmen så var klockan halv 4 (5 timmar senare) och 7 kassar fulla :)

Påvägen hem stannade vi till på Rusta och en ny resväska inhandlades. Fan va dyra de e annars. Hittade en jätte fin men jag vill inte lägga ut 1,5k på en väska. De e ju typ halv resan. Så blev en annan för ett riktigt fynd pris; 200:- :)

Vart en riktigt lyckad dag och har massor av fina kläder nu och min garderob bara skriker sommar just nu!!! Me love :D

2 par Skor, 2 väskor + en resväska, bikini, smycken, 3 klänningar, linnen, tröjor, jacka, tajts, jag har säkert glömt nått :)

Micke jobbar ikväll så blir att spendera kvällen hos mamma o pappa. Ska upp o jobba imorn!

Ha de bra :)

Sommarlåtar, vilken blir årets låt?

Publicerad 2010-06-08 22:57:09 i Allmänt,

Lite sommarlåtar som jag är kär i just nu :) och som säkerligen kommer bli/är sönderspelade.

Få se vilken låt som man kommer accosiera med Sommaren 2010

De föregående är iaf;
2007: Rise up - Yves Larock
2008: Ruby - Kaiser Cheifs
2009: On the beach - Sonic Palms












Idiotiskt och träna?

Publicerad 2010-06-08 22:45:30 i Allmänt,

Tuuungt!!!!

Hälsan är inte på topp just nu. Varför blir dagarna så jobbiga på grund av att man inte mår bra? Och Ipren/Alvedon vill man ju inte äta för mycket av. Det skönaste skulle vara o ligga i sängen hela dagen eller i soffan och bara bli omhändetagen! Helst ska det regna en sån dag också.

Var iaf på jobbet idag, skönt att det inte var stressigt, för det hade jag nog inte orkat med. Aptiten var precis som hälsan, i botten! Bra inför träningen o allt tänkte jag :/

Hemma sen så fixade jag frukost till micke som jobbat hela natten och sen började ja förbereda middagen, efter det var ja tvungen att sova en stund. Ja var helt sänkt.

sen var det bara o börja med maten. Det tog sin stund och efter maten var jag lika trött som innan, så var tvungen att ta en power nap till för att jag skulle orka med träningen.

Det konstiga är att jag inte är trött när jag spelar (förutom att kroppen är riktigt sliten sen matchen igår). Kan fästing bett ta så illa?

Imorn ska jag iaf iväg o shoppa med mamma :D de ska bli så nice och komma iväg med henne en hel dag.

Snart sov dags iaf, kommer få sällskap i sängen imorn biti, längtar <3

God natt

Offsidemål och oengagerade domare!

Publicerad 2010-06-07 23:54:34 i Allmänt,

Det visade sig vara en fästing!

På väg mot matchen så vart man ju inte bättre. Trodde nästan jag hade feber där ett tag. När vi byter om o ja ska plocka bort navelsmycket som märker jag att jag har en fästing i navlen. Inte konstigt att jag blivit så sänkt. Har väldigt sällan fästingar, kanske haft det 5 gånger i mitt liv, men jag blir likförbannat dålig av dem. Hoppas man klarar sig från nån annan skit bara.

Matchen i sig gick väll så där, oavgjort. Vi spelade stundtals bra o vi borde vunnit den här matchen. Det som är mest irriterande är att deras 2-2 i slutet av matchen var ett offside mål. En frispark som en av deras spelare nickskarvar till en spelare som står själv framför våran målvakt (stod där när nicken kom) o nickar in över Patricia. Klantigt av domaren att missa och bara gratulera till ett sånt tur mål. Usch vad jag hatar att få sånt emot en. Men domarna i södermanland är inte så bra. Känns som de flesta inte ens är intresserade av damfotboll utan bara gör det för pengarna.

Ska snart sova, börjar bli ganska trött nu och ska upp o jobba imorn :/ inte sugen alls.

God natt!

Match referat

Publicerad 2010-06-07 23:46:56 i Allmänt,

Årets första poängförlust är ett faktum efter 2-2 borta mot Triangelns IK. Lite snöpligt efter att vi drygt 10 minuter innan slutet tappat en ledning som vi kämpat oss till efter underläge med 0-1. Så vad kunde vi möjligtvis gjort bättre denna match? Jo, mål på alla chanser vi skapade. Vi räknar till mellan 10-15 klara målchanser men vi är lite för snälla när det väl ska till där framme. I ärlighetens namn ska också erkännas att en mänskligare målvakt i Triangelns mål hade givit ett annat slutresultat. Vi började lite tveksamt och gav motståndarna utrymme på vår planhalva genom en del felpassningar. Efter 10 minuter började spelet så sakteliga stämma och chanser skapades både genom egen försorg och misstag hos motståndarnas backlinje. Fina lägen för Tanja Jegorova, Nino Awrohum och Edina Begovic kunde dessvärre inte förvaltas på rätt sätt. Så i 22:a minuten tappar vi en boll på mittplan. En motståndare sätter full fart mot vårt mål, gör bort en av våra försvarare och skjuter ett mycket välplacerat skott i Patricia Kaldoyos högra hörn. Jaja, vad gör det. Vi fortsätter att trumma på men det vill sig inte. När Nino i 41:a minuten rundar målvakten och bara ska slå in bollen trodde alla att kvitteringen var kommen. Men i sista stund hamnar en motståndarfot över Ninos och så var den chansen också borta. I 43:e minuten var vi på nytt beredda att skriva 1-1 i protokollet men denna gång kom en pantermålvakt i sista stund och räddade Sandra De Brun Kenks nick till en hörna. Paus och order om att fortsätta köra på som om ingenting hänt. Mantrat var "Förr eller senare så kommer målen". Schackdrag: Anna Furberg in på topp. Redan i 50:e minuten visar hon att det kan finnas någonting bakom hörnet. På en lång utspark från Patricia (efter en fin räddning av en frispark) frestar Anna målvakten som tyvärr hinner få ut en arm. Minuten efter kunde det varit 0-2 i baken, men stolparna är inte bara Honkens bästa vänner utan även Patricias. 2*Anna skulle inom loppet av 12 minuter vända ställningen till 2-1 i vår favör. Först en lång passning från Sanna Jonsson över motståndarnas backlinje och därefter en härlig genomskärare av Matilda Sederström. Vid båda tillfällena friställdes Anna och kyligt passerade hon målvakten med välplacerade skott. Mellan de båda målen hade vi på en trippelhörna haft ett par jättechanser att ta ledningen, men det var alltid ett par spelare i vägen. Sakta började vi tro på en seger. Så får Triangeln en frispark en bit in på vår planhalva. En lång lyftning mot vårt straffområde. Vi får inte bort bollen som hamnar hos en relativt fristående motståndare, som nickar en lyra över Patricia. Som sagt, spelmässigt gör vi en helt OK insats. Vi visar ett härligt GO trots att vi målmässigt inte får den cred vi förtjänar. På lång sikt så kommer det helt klart ge resultat. Vi har också tidigare haft svårt mot just Triangeln som har några verkligt duktiga spelare som lyfter upp hela laget.
Hörnorna vinner vi med 8-3. Matchens TUFF:are måste bli Edina som med sitt enorma slit är lagets motor.
Nu laddar vi batterierna och tar oss an IK Viljan nästa vecka.

Vid pennan: Anders

Äckliga diskberg!!!!

Publicerad 2010-06-07 16:06:56 i Allmänt,

Undra om man håller på o bli sjuk? =/

Har spenderat dagen med my idag o åkt upp till flempan ^^ haha länge sen man sa både så och var där uppe.

Liten lunch på stan sen och sen hem o diska. Jävla disk berg.. Tog mig fan minst 20 min o få rent skiten....

ska alldeles strax åka till eskilstuna. Match dags igen. I med en ipren sen e de bara o köra. Tur att man inte jobbar så mycket den här veckan iaf...

Fick iaf igång youtuben på tvn!!!! Fan va grymt det är :D de räcker med trådlöst internet bara :D


Bye bye

Stolt att vara svensk idag!

Publicerad 2010-06-06 20:42:19 i Allmänt,

Måste väll ägna en lite tanke åt nationaldagen också :)

Även fast man inte firat den på något speciellt sätt, men man får väll vara stolt istället :)

Ny grym led TV med internetuppkoppling!!!

Publicerad 2010-06-06 20:37:03 i Allmänt,

Söndagar är som en sticka i fingret (eller brukar vara det)

Fyyy fan vad trött jag var imorse. Värre än igår. Klockan halv 2 kröp jag ner i sängen, sen tog det väll ett tag innan man somnade. Vart en kväll uppe i Jakobsbeg på någon bil grej. Och My hängde på :P
Maten var ju inte helt fel det heller, Minako :)

Full späckad helg har det varit. Synd bara att man jobbade samtidigt. Varför passar man inte på att göra alla saker när man är ledig för?

Dagen idag har ändå varit oerhört trevlig, trots jobbet!

Har för någon timme sedan ätit en chokladtårta och nu väntar jag på mat som min kära sambo lagar idag! Snacka om att man är lite bortskämd idag (A) Men jag gillar det, ibland :)

Vi har fått en ny tv. Sjukt fin och tunn. Grymt att man kan koppla upp sig på internet via bredbandet bara! Jag tror det var så iaf. Sitter och kollar på youtube utan att datorn är inkopplad iaf. Det är Micke som får stå för det tekninska!

Är grymt sugen på att skaffa en liten bil. Var tvungen o lämna tillbaka mammas idag :( tomt känns det efter man haft den hela helgen!

Shit vad klockan är mycket.. Börjar bli hungrig nu :D



Bye bye :)

Grattis mongo My

Publicerad 2010-06-05 17:18:39 i Allmänt,

Snart så :)

Guuuu va trött jag var imorse. Det vart sent igår, men fy fan va kul/trevligt/mysigt vi hade det :)

Vi hamnade vid nån sjö i frösunda och bara satt där, grilla o snacka en massa skit. Grattis än en gång strumpan :)

Har inte varit någon kul dag o jobba idag, känndes som man hade fått sig ett slag i huvudet när man vakna, och ändå drack inte jag(!)

Snart kommer micke hem med ett gäng. Ikväll är det middag på minako och efter det bär det av till järfälla på nån bilträff. Men jag stannar nog hemma. Orkar inte vara lika trött imorn och ikväll håller det på längre än vad det gjorde igår.

Så får se vad man ska hitta på :)

Grattis till Mongo my som fyller år idag :) hela 21 ;)

Nu vill ja att Elin ska lägga upp lite bilder så man får se dem sen igår. Så om du ser det här... Jalla ;)

Bye bye

Gänget är samlat <3

Publicerad 2010-06-04 17:12:24 i Allmänt,

Grattis Strumpan :D

Efter en dag på jobbet möte man upp Gnesta på stan för att inhandla en present. Riktigt mysigt och är riktigt nöjd med presenten :)

Har gjort mig iordning och strax bär det av till Frösunda och grillning :)

Riktigt mys o umgås med dem. Synd att man inte hänger med ut, men jobbar men hela helgen så gör man =/

Ensam hemma är man också till imorn kväll. tur att man har den här kvällen :)

nä nu står gnesta här o hoppar... dags o sticka :)

Frösunda imorn :)

Publicerad 2010-06-03 23:31:19 i Allmänt,

Soooov dags :)

Nu har man tränat klart och är nyduschad o allt.

Imorn är en ny dag med massor av sol o grillning i Frösunda :D

God natt :)

Bränna på bränna. Det börjar lukta brännt!

Publicerad 2010-06-03 16:04:13 i Allmänt,

Lååång arbetsdag men solen tar lika bra ;)

Har spenderat hela dagen på jobbet. Tur att det är fint väder och man får vara ute i solen. Är lite smått röd sen solningen igår. Fighten mot brännan är igång. Jag ska vara brun när jag åker ner till Frankrike om 16 dagar ;)

Fick skjuts hem av min snälla far så sparade en massa tid på det. Så ligger nu på balkongen och solar ryggen (den ska också solas ^^) och det känns såååå skönt!!!! Klockan är 4 men den skulle lika bra kunnat vara 2!

Ska äta middag om en timme eller så när micke jobbat klart och efter det så kommer det hem några japanskor som ska hjälpa micke med nåc pappers grejs :)

Idag måste jag säga att det är riktigt skönt att ha en sen träning (halv 9 till 10) de lär ju inte vara allt för varmt då  :) kanske enda gången man är glad över det.

Imorn blir det lite sovmorgon eftersom man kan ta bilen till jobbet ;) sen bär det av o leta present till elin. Tänker så det knakar här hemma.

Nu ska jag lägga mig här o passa på o njuta :)

Bye bye

En riktigt snygg bränna!

Publicerad 2010-06-02 21:46:23 i Allmänt,

Solbränna och fotboll!!!!

Så har man spenderat ännu en dag i solen och en ny snygg bränna börjar dyka upp. Tyvär är inte jag så lyckligt lottad att jag blir brun. Jag blir knallröd och sen vit igen. Fast de senaste åren har jag faktiskt börjat bli lite brun. Så hoppet lever!!!! I år kanske jag får en fin färg :)

Spenderade för- och eftermiddagen tillsammans med mamma. Först var vi ute på jakt efter blommor, men hittade inget. Så det blev lunchmackor på Subways istället. Efter det så låg vi på altanen i solen och bara pratade en massa skit. I love it!

Sen var det bara skynda sig hem och göra iordning middagen till pojkarna (micke och dennis). de skulle ut o mecka merca. Jag däremot skulle vidare till Trosa. Så det blev en jätte god Pasta Carbonara :)

Trosa var det ja, lillasyster skulle spela match där ute och eftersom killarna endå skulle mecka så passade jag på att följa med. Inte sett så många av hennes matcher så man måste ju passa på. Tyvär åkte de på torsk. Första halvlek var inge vidare men den andra var lite roligare o kolla på. Men hoppas deras tränare snackar med dem sen, för det var ett par saker som de var helt ute o cyklade med!

Imorn är det tillbaka till jobbet som gäller sen jobbar man veckan ut (söndag!). Men fredag blir det grillning i Solna på kvällen, Elinpelin fyller år :)

Ha en bra kväll!

Mamma dag

Publicerad 2010-06-02 10:50:04 i Allmänt,

Ledighet och sol går hand i hand!!!

Gu vad det är underbart att bara vakna upp och veta att man inte måste gå upp på en gång. Man kan ligga kvar i sängen o bara mysa :) Sen gå upp och göra en ordentlig frukost och äta den i lugn och ro.. Det är kvalitetstid!
Jag är van vid att bara gå upp. Klä på mig göra två mackor och gå till jobbet.

Nu ska jag vidare och handla med mamma, sen ska dagen spenderas i solen :)

Ha de bra

En fin bild :)

Publicerad 2010-06-01 21:46:40 i Allmänt,

Fick precis en fin bild från när vi var ute o åt i fredags och firade mitt körkort :)

Får vara lite ego o lägga upp den (A)


 

Kompenserar det med en helt underbar sommarlåt som jag lär lyssna massor på i sommar :)

Sunday Bloody Sunday goes Tuseday lovely Tuseday

Publicerad 2010-06-01 21:21:48 i Allmänt,

För jag är ledig imorgon :D

Usch, idag har varit en riktigt seg dag. Har varit helt slut i kroppen och ville helst av allt bara ligga kvar och mysa med micke imorse. Men upp till jobbet måste man...

Fick iaf jobba med mia idag, alltid lika trevligt :) o snabbt gick det o handla. Är riktigt stolt över mig själv som lyckats övervinns söt suget. Ijoförsig så hade jag inget sötsug och när jag tänkte efter så var jag faktiskt inte sugen på nått speciellt. Men när man går där i affären och ser allt gott så är det ibland svårt att motstå. Så stark vilja idag :D

Efter jobbet bar det av o storhandla. Började bli lite tomt i kylskåpen och var tvungen o laga middag. Blev köttfärslimpa och (äntligen) färskpotatis. Riktigt gott faktiskt. Man ska göra allt sånt själv. Jag bara avskyr fabrikats mat!!!!

Sen bar det av hem till martin och vi började kolla lite på tennisen. Söderling är ju grym. Han var total sämst det första bollarna men nu har han äntligen en vinst mot federer... 1-12 :P

Hem o laga mat o sen vidare mot träningen. Helt slut i kroppen var man redan innan träningen så det var lite jobbigt o åka dit o veta att de e tisdag. Tisdagar = Slingor!!!!! Dom gick riktigt bra, men efter det så svarade inte benen alls. Det känns helt underbart efteråt men de är en pina att genomföra dem. Vi sa att U2 borde sätta ett nytt namn på Sunday Bloody Sunday till Tuseday lovely Tuseday!

Trött som fan... Och benhinnorna! Ja, jag hatar dom. Tror jag bara gjort en träning i år som de inte gjort ont, kanske två. Idag var det nästan olidligt. Får väll se om lite sol i sommar kan lösa det hela annars vet ja inte vad ja ska göra..

När ja kom hem från träningen så fick ja mig en lite överraskning. Micke hade diskat :)

Nu väntar jag bara på att han ska komma hem, sen ska här mysas. För en annan e ju ledig imorn :D

Bye bye

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela