Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Soltorkadetomater och mozzarella fylld kycklingfilé inlindad i prosciutto med pasta och en pestokräm

Publicerad 2012-03-27 19:05:11 i Kyckling,

För ett tag sen hade jag en liten middag hemma (jag vet, jag är lite slö på att lägga upp saker just nu), men kyckling freak som jag är så var det självklart att det var det de bjöds på. Bilderna vart ingen höjdare direkt, men maten vart god ;)

Menyn såg ut så här.

Förrätt:
Antipasti
Källarröktskinka, prosciutto, tryffelsalami, ventricina picante, en till salami jag inte kommer ihåg namnet på, oliver, soltorkade tomater, mozzarella, ruccola och bröd.

Varmrätt:
Soltorkadetomater och mozzarella fylld kycklingfilé inlindad i prosciutto med pasta och en pestokräm.

Efterrätt:
Pannacotta med choklad och jordgubbar

Gör gärna pestokrämen ett tag innnan så den får stå och dra sig lite.

Ingredienser för kycklingen 4 pers:
4 kycklingbröstfiléer
1 pkt mozzarella, skivad
8-10 soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika

4 skivor prosciutto

Pestokräm:
2,5 dl creme fraiche
4 msk pesto
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
en skvätt olivolja
några droppar citron

1. Bryn filéerna så de får lite stekyta.
2. Skär en skåra i dem och fyll med 1-2 skivor mozzarella, soltorkade tomater och några basilikablad. Linda prosciutton runt om.
3. Lägg på en plåt och kör i ugnen i ca 20 min på 200 grader.

Pestokrämen.
1. Häll ner creme fraichen i en skål. Blanda ner peston och riv ner vitlöken.
2. Häll på några droppar citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar

Servera med pasta, en sallad och vin :)


Pestokrämen :)


Tyvärr lite mörkt :/ men gott :)

Enjoy :)

Pannacotta med choklad och jordgubbar

Publicerad 2012-03-21 20:55:57 i Efterrätter,

För ett tag sen hade jag tjejmiddag här hemma och då passade jag på att servera min favoritefterrätt alla gånger.
Pannacotta!

Som jag sagt tidigare, riktigt lättgjord men och det går snabbt (bortsett från tiden i kylen).
Den här gången gjorde jag pannacotta med choklad och jordgubbar. Lite lyxigt så där ;)

Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit blockchoklad
3 gelatinblad

Topping:
2 dl vispgrädde
150 g choklad
Jordgubbar

1.Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

2.Koka upp grädden och vaniljsocker.

3.Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

4.Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

5.Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.

Toppingen:

6. Koka upp grädden och smält sen chokladen i grädden.

7. Låt svalna och häll sedan på pannacottan och stoppa in den i kylen. Vid servering, dekorera med jordgubbar.

 

 

 

 

Enjoy :)

Quesadillas med skinka och salami

Publicerad 2012-03-13 20:42:46 i Taco,

Nått som är perfekt att göra om man har ätit tacos och har bröd kvar är Quesadillas :)

Riktigt gott och superenkelt att göra och man kan fylla dem med precis vad som helst.

Jag gjorde två olika sorter. En fylld med skinka och en med salami. Sen använde jag ost och grönsaker som vart över från tacokvällen. Tyvärr tog både salsan och gräddfilen slut, det är grymt gott till. Så vi fick nöja oss med tzatsiki.

Ingredienser 1 quesadillas:
2 tortilla bröd
Några skivor skinka eller salami
1 dl ost
valfritt med grönsaker ex tomat, majs och paprika

1. Strö över skinkan, riven ost och grönsaker på ett av bröden. Lägg på det andra brödet som ett lock och kläm till.
2. Rosta quesadillan i en het och torr stekpanna, 1,5 minut på varje sida. Vänd försiktigt med en stor stekspade så att inte fyllningen halkar ut.
3. Dela quesadillan i 2,4 eller 6 delar och servera med sallad, gräddfil och salsa.




Cheesecake brownies

Publicerad 2012-03-11 12:32:36 i Kakor,

För ett tag sen (när lillebror fyllde år) så provade jag göra cheesecake brownie för första gången.
Det bästa av två världar? Hur som helst så vart det riktigt gott. Men nästa gång jag gör det kommer jag nog använda en större form så kakorna inte blir så höga.

Ingredienser ca 20 st:
150 gram  smör
1 dl  kakao
3 st  ägg
3 dl  strösocker
2,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
200 gram Philadelphia cream cheese
1 st  äggula
3 msk  strösocker
2 tsk  vaniljsocker

1. Smält smöret och rör ut kakaon i det. Låt svalna.
2. Rör under tiden ihop äggen och sockret.
3. Blanda bakpulvret med mjölet och vänd sedan ner det i äggsmeten
tillsammans med smöret.
4. Rör ihop färskosten med äggula, socker och vanilj.
5. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i browniesmeten.
6. Klicka ut färskoströran och dra ut den i fina mönster med hjälp av
en kniv.
7. Grädda kakan långt ner i ugnen i 150 grader ca 40 minuter, känn efter med en sticka.
8. Låt svalna och skär kakan i rutor.





Enjoy :)

Smoothie med färska bär

Publicerad 2012-03-06 19:06:36 i Dryck,

Okej, jag ska bli mycket bättre på att uppdatera! Men får skylla på en intensiv skolperiod.
Så börjar lite enkelt nu.

Men nu när våren börjar komma så vart jag otroligt sugen på smootihe med färska bär.
Så köpte hem färska blåbär och jordgubbar och körde dem tillsammans med en banan.Och självklart vaniljyoghurt. Super!

Tänk vad skönt sen i sommar när man kan gå ut o plocka bären själv (bananerna blir nog lite svårt ;) )!









Enjoy :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela