Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat

Publicerad 2010-06-07 23:46:56 i Allmänt,

Årets första poängförlust är ett faktum efter 2-2 borta mot Triangelns IK. Lite snöpligt efter att vi drygt 10 minuter innan slutet tappat en ledning som vi kämpat oss till efter underläge med 0-1. Så vad kunde vi möjligtvis gjort bättre denna match? Jo, mål på alla chanser vi skapade. Vi räknar till mellan 10-15 klara målchanser men vi är lite för snälla när det väl ska till där framme. I ärlighetens namn ska också erkännas att en mänskligare målvakt i Triangelns mål hade givit ett annat slutresultat. Vi började lite tveksamt och gav motståndarna utrymme på vår planhalva genom en del felpassningar. Efter 10 minuter började spelet så sakteliga stämma och chanser skapades både genom egen försorg och misstag hos motståndarnas backlinje. Fina lägen för Tanja Jegorova, Nino Awrohum och Edina Begovic kunde dessvärre inte förvaltas på rätt sätt. Så i 22:a minuten tappar vi en boll på mittplan. En motståndare sätter full fart mot vårt mål, gör bort en av våra försvarare och skjuter ett mycket välplacerat skott i Patricia Kaldoyos högra hörn. Jaja, vad gör det. Vi fortsätter att trumma på men det vill sig inte. När Nino i 41:a minuten rundar målvakten och bara ska slå in bollen trodde alla att kvitteringen var kommen. Men i sista stund hamnar en motståndarfot över Ninos och så var den chansen också borta. I 43:e minuten var vi på nytt beredda att skriva 1-1 i protokollet men denna gång kom en pantermålvakt i sista stund och räddade Sandra De Brun Kenks nick till en hörna. Paus och order om att fortsätta köra på som om ingenting hänt. Mantrat var "Förr eller senare så kommer målen". Schackdrag: Anna Furberg in på topp. Redan i 50:e minuten visar hon att det kan finnas någonting bakom hörnet. På en lång utspark från Patricia (efter en fin räddning av en frispark) frestar Anna målvakten som tyvärr hinner få ut en arm. Minuten efter kunde det varit 0-2 i baken, men stolparna är inte bara Honkens bästa vänner utan även Patricias. 2*Anna skulle inom loppet av 12 minuter vända ställningen till 2-1 i vår favör. Först en lång passning från Sanna Jonsson över motståndarnas backlinje och därefter en härlig genomskärare av Matilda Sederström. Vid båda tillfällena friställdes Anna och kyligt passerade hon målvakten med välplacerade skott. Mellan de båda målen hade vi på en trippelhörna haft ett par jättechanser att ta ledningen, men det var alltid ett par spelare i vägen. Sakta började vi tro på en seger. Så får Triangeln en frispark en bit in på vår planhalva. En lång lyftning mot vårt straffområde. Vi får inte bort bollen som hamnar hos en relativt fristående motståndare, som nickar en lyra över Patricia. Som sagt, spelmässigt gör vi en helt OK insats. Vi visar ett härligt GO trots att vi målmässigt inte får den cred vi förtjänar. På lång sikt så kommer det helt klart ge resultat. Vi har också tidigare haft svårt mot just Triangeln som har några verkligt duktiga spelare som lyfter upp hela laget.
Hörnorna vinner vi med 8-3. Matchens TUFF:are måste bli Edina som med sitt enorma slit är lagets motor.
Nu laddar vi batterierna och tar oss an IK Viljan nästa vecka.

Vid pennan: Anders