Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Varm potatissallad med stekt potatis

Publicerad 2012-01-08 16:54:25 i Potatis,

Nu under vinterna så är det perfekt att prova på olika varma potatissallader.

Vi stekte potatisen för att få en god krispig yta på de. I salladen hade vi sen citron och purjolök i.Det bästa med den här potatissalladen var att den var god både varm och kall.

Ingredienser 6 personer:
1 kg potatis
1 röd lök
2,5 dl creme fraiche
1 msk dijon senap
saft från en citron
1/2 purjolök
salt, vitpeppar och nymald svartpeppar

1.Skala potatisen och koka den mjuk. Dela sedan potatisen i önskad storlek och låt svalna.
2. Finhacka rödlöken och skiva purjolöken.
3.Blanda ihop creme fraiche och dijon senap. Pressa sedan i saften från citronen.
4. Stek upp potatisarna i rikligt med smör så de får en fin gyllennrun yta.
5. Blanda potatisen med såsen. Smaka av med salt, vitpeppar och nymald svartpeppar.

Servera med skinka, rostbiff eller kyckling. Till det en god sallad och lite rostad lök.





Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela