Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Chèvre chaud- gratinerad getost med honung och valnötter

Publicerad 2012-01-03 16:56:35 i Förrätter,

Så har ett nytt år börjat :)

Vår nyårsafton vart riktigt lugn, men en god 4-rätters stod på bordet.

Det där med nyårslöften har aldrig varit min grej, men ska förska piffa upp bloggen lite i år hade jag tänkt :)

Till middagen bestämde vi oss för att göra två förrätter,  en varmrätt och en efterrätt. Vi var lite bekväma med efterrätten och köpte en vienetta glasstårta :)

Vår meny på nyår bestod av:

Chèvre chaud
Smörrebröd med rökta räkor

Nötstek med klyftpotatis

Vienetta och jordgubbar

Här kommer receptet till Chèvren. Den vart riktigt bra och fungerar perfekt som en lite aptitretare.

Ingredienser 2 pers:

2 skivor ljust bröd
smör till stekning
2 skivor chèvreost, ca 1 cm tjocka
1 msk flytande honung
40 gram blandsallad
1/2 röd lök
6 st cocktailtomater
25 gram valnötter
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar

1.Sätt på ugnen på grillelement och full värme.
2. Skär ut runda bitar av bröd, lite större än getosten. Stek brödet på båda sidorna i smör.
3. Lägg getosten på brödet och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4 minuter.
4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp salladen och grönsakerna på tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

(Nu på efterhand så rekomenderar jag att grovhacka valnötterna innan du strör över dem).





Enjoy :)

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2012-01-13 16:18:31

En underbart god klassiker!

Postat av: Tess

Publicerad 2012-01-13 16:23:28

En underbart god klassiker!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela