Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Pannacotta med hallon och passionsfrukt

Publicerad 2012-02-04 22:07:14 i Efterrätter,

I onsdags firade vi vår 3-års dag med att äta ute, men vi bestämde oss för att ta desserten hemma.

Det blev den tidlösa favoriten pannacotta :)
Det finns ingen bättre efterrätt och man kan göra den på hur många olika sätt som helst :)

Den här gången gjorde jag en med hallon och passionsfrukt på :)
Riktigt syrligt och gott.

Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit blockchoklad
3 gelatinblad

Topping (till 2 pers):
1 dl hallon
1 passionsfrukt


1.Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

2.Koka upp grädden och vaniljsocker.

3.Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

4.Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

5.Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.

 

Häll hallonen i en kastrull. Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet och blanda det med hallonen. Värm en stund.

 

 

 

Enjoy :)

Kommentarer

Postat av: Kemi

Publicerad 2012-02-06 11:25:53

Dags att bjussa mig på de där snart....

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-02-06 19:18:51

Den 18:e ;) jag lovar!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela