Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Fläskfilégryta med rosépeppar

Publicerad 2012-02-19 12:42:50 i Fläskfilé,

Nu i veckan gjorde vi en fläskfilégryta. Älskar grytor, alla sorters.
Därför är det kul att göra det, man kan göra dem på alla möjliga sätt.
Den här gången vart det en med rosépeppar i :)

Ingredienser:
700 g fläskfiléytterfilé
2 krm peppar
1 pkt bacon
3 dl vispgrädde
1 msk ljus fransk senap
1 tsk soja
2 msk krossad rosépeppar
1 dl riven ost
salt

1. Putsa filén fri från fett och hinnor, skär den i cm-tjocka skivor

2. Knaperstek bacon i het stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Behåll baconfettet i stekpannan. Krydda filén med lite salt och peppar och bryn den hastigt. Ta upp köttet

3. Häll grädden i stekpannan och koka tillsammans med senap, soja och rsoépeppar. Låt koka några minuter, lägg sedan ned köttet och låt sjuda ett par minuter. Rör ned osten och smaka av.

4. Skiva baconet och strö över grytan.

Servera med ris :)





Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela