Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Tacopaj

Publicerad 2011-09-03 12:43:24 i Taco,

Det bästa med taco är rester.
Finns massor att göra på köttfärsen som blir över om man inte vill äta mer tacos.

Jag passade på att göra en tacopaj :)

Ingredienser:


Pajdegen:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
75 g smör
0,5 tsk salt

Fyllning:
Tacoköttfärs
1 liten burk Majs
½ Rödlök
1 Tomater
150 g Riven ost

Pajdegen:

1. Blanda mjöl och salt i en bunke.

2. Rör ner smöret. Om du använder fast smör så låt det bli rumstempererat innnan du smular ner det i mjölet.

3.Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg.

4. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter, nagga degen med en gaffel. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

 

 

Pajen:

1. Ta ut pajen ur ugnen. Blanda köttfärs och majs. Fyll upp paj skalet med köttfärsen.

2. Skiva rödlök och tomater och lägg dem på pajen. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen 200 grader i 20 min.

Servera med sallad, salsa och gräddfil.

 

 

Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela