Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Italiensk inspirerad fylld fläskflié med klyftpotatis och egen sås

Publicerad 2011-09-18 18:54:00 i Fläskfilé,

Igår så var jag gästkock hemma hos mamma och pappa.
Mamma åkte iväg till Budapest igår ( Avundsjuk AB, älskar det stället), så jag passade på att avlasta pappa lite :)

Så vi lyxade till lördagen med god mat och vin :)

Det blev:

Italiensk inspirerad fylld fläskflié med klyftpotatis och egen sås
(4 port)

Ingredienser:
1 hel fläskfilé, ca 600-700 g
6 skivor parmaskinka
200 g mozzarella
8 soltorkade tomater i olja

Sandras Sås:
4 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
½ tomat i klyftor
2 vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 ½ msk kalvfond



1. Dela på fläskfilén på längden.
2. Lägg filén mellan två bitar plastfolie och banka ut filén tills den blir platt.
3. Lägg ut parmaskinka så det täcker filén. Skiva mozzarella och lägg detta över skinkan och hacka de soltorkade tomaterna och strö dem över mozzarellan. Rulla ihop filén tight och bind ihop med ett steksnöra.
4. Bryn filén i en stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form med en stektermometer i sig.
5. Stek filén i ugnen på 150 grader tills köttet når en innertemperatur på 68 grader. Ta då genast ut den och lägg den på ett fat, inlindad i folie.
Låt vila i minst 10 minuter.

Sandras sås:
1. Blanda grädde, sambal oelek, socker och kalvfond i en kastrull.
2. Dela tomaten i klyftor och lägg ner i kastrullen.
3. Pressa i vitlöksklyftan.
4. Koka upp under omrörning. Peppra och salta.
5. Låt stå på svag värme i 10-15 min.

Servera med klyftpotatis och en sallad :)

Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela