Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Fläskfilé a lá Sandra

Publicerad 2011-09-23 19:38:03 i Fläskfilé,

Lite lyxigare fläskfilé!
Perfekt för helgen. Går snabbt att tillaga och smakar gudomligt :)

Ingredienser:
(4-5 port)

1 fläskfilé (600-700 g)
1 liten förp Creme bonjour vitlök
Färsk timjan
Körsbärstomater

Sås:
3 dl vispgrädde
2 msk kantarellfond
3 färska champinjoner
salt o peppar



1. Putsa filéen och bryn den lätt i en stekpanna. Gör ett snitt i den på längden och fyll den med färskost och lite timjan. Knyt den med ett steksnöre eller stick in tandpetare för att hålla ihop den.
2. Lägg den i en ungssäkerform och stoppa in den i ugnen i 150 grader och stek den tills den når en innertemp på 70 grader.
3. Blanda ihop grädde och fonden till såsen, salat pch peppra lite.
4. När köttet har en temp på 50 grader ta ut formen och häll ner "såsblandningen". Dela champinjonerna i 4 och lägg dem i formen och rör om. Lägg på några körsbärstomater och färsk timjan. Stoppa in köttet igen.

Servera med klyftpotatis och en god sallad.

Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela