Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Helstekt Fläskytterfilé med Risonisallad

Publicerad 2011-10-06 15:24:59 i Fläskfilé,

Fläskfilé är riktigt gott. Men ska man helsteka den så föredrar jag faktikst ytterfilén.
Den är mycket mörare och det är mer kött på den.

Den här gången blev det helstekt ytterfilé med en risonisallad :)



(Färska grönsaker)

Ingredienser:

Ytterfilen:
700-800 g ytterfilé
Santa Maria Carribean rub marinad
Olja

Risonisallad:
½ paket risoni
1 citron
2 tomater
2 chili
2 små röd lökar
1 kruka persilja
Olivolja
Salt
Peppar

Röra 1:
1,5 dl gerkisk yoghurt
4 rejäla tsk ajvar
socker salt peppar

Röra 2:
1,5 dl grekisk yoghurt
3-4 msk sweet chili sås

1. Lägg ytterfilén i olja och gnid in marinaden. Stek den så den får en fin stekyta. Lägg i en ungssäker form och stoppa in den i ugnen på 200 grader. Stek den tills den får en innertemperatur på 69 grader.
2. Koka risoni.
3.Fin hacka chili, löken, tomaterna och persiljan.
4. Lägg ner i en bunke. Pressa över citronen och häll på lite olivolja.
5. När risonin kokat klart skölj den med kallt vatten och lägg sen ner den i bunken tillsammans med grönsakerna. Salta och peppra. Smaka av.
6. Rör i ordning rörorna.
7. Ta ut ytterfilén ur ugnen. Låt den vila 10 min. Skär upp.
Servera allt tillsammans med pitabröd!



Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela