Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Raggmunk med fläsk

Publicerad 2011-11-05 23:40:03 i Potatis,

Idag blev det en sen middag och eftersom vi hade vår "lördag" i onsdags så blev det en ganska enkel måltid idag - men riktigt god :)
Raggmunk med fläsk
Ingredienser:
1 kg potatis
1 msk mjöl
1 ägg
salt och peppar
800 g Fläsk
Smör och olja till stekning
1. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan om det behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra.

2. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt, inte för länge för då blir det hårt och torrt. Börja stekningen med lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Håll fläsket varmt.

3. Bryn smör och lite fläskflott i en stor stekpanna, klicka ut smeten och platta till så tunt sommöjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor.
4. Servera med äppelmos eller rårörda lingon
Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela