Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Fredags antipasti - inför helgen lyx

Publicerad 2011-08-26 16:34:49 i Förrätter,

Äntligen fredag!
Många inviger helgen med att äta lite godare.

Något som vi ofta äter hemma antingen innan maten (som man ska) eller som en lite snack på kvällen är
Antipasti = italienska för "före måltiden". En förrätt helt enkelt

Vi var i Italien i sommras och där har antipasti en självklar roll i köket där det funkar som en aptitretare.

Vad man har på en sån tallrik är egentligen bara smaken som fantasin som sätter gränserna för det. Man kan ha på i princip vad som helst. Det är en blandning av en massa smårätter, fungerar som plockmat.

Vi brukar variera vår antipasti beroende på vad vi har hemma.

Nu blev det en Antipasti under ruccola täcke

Provolone piccante ost
Parmesan ost
Pecor romano ost
Ventricina Piccante

En salami vi köpt i Italien
Källarrökt skinka
Marinerad kronärtskocka
Soltorkade tomater
Körsbärstomater
Avocado
Ruccola
Nektariner
Toppad med balamico, olivolja, flingsalt och svartpeppar



Bara att gå efter smak eller vad som finns i kylskåpet :)

Riktigt uppskattad förrätt.
Själv tycker jag om att ha med lite frukter för att få med lite sött bland alla smaker :)

Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela