Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat

Publicerad 2010-05-11 16:10:13 i Allmänt,

Att fotboll är hårt jobb i minst 90 minuter fick vi erfara ikväll. Det kunde dock fått en bitter eftersmak men det blev till slut en ljuvlig segerns sötma vi fick njuta. Efter 8 minuter ledde vi med 2-0 efter att Edina Begovic först stänkt in 1:an med ett otagbart distanskott. Sandra de Brun Kenk jobbade fram chansen efter att ha stångats med en försvarare. Allt startade dock i eget straffområde med Zahrin Diarbakerlis passning till Rebecka Rosell, vidare till Elina Björklund som skickade ut på kanten till Ranja Varli som spelade snett framåt till Marina Lorentzson vilken satte en lång djupledsboll mot Kenken. Ja resten vet ni. 2:an kom bara 2 minuter senare. En felvänd Nino Awrohum i straffområdet håller i och släpper bollen bakåt exakt i rätt ögonblick till Ranja Varli som med en välplacerad bredsida placerar bollen i målvaktens vänstra hörn. Då fick nog de flesta känslan att det här blir en lätt match. Men vad händer? Vi slutar spela tålmodigt och rulla runt för att invänta rätt lägen att gå fram. Vi jobbar inte längre hårt på motståndarna i försvarsspelet och bjuder in Tun i matchen igen. Kommande 15 minuter är Tuns. Sen lyckas vi utjämna något men det känns ändå som om Tun är på gång. Och mycket riktigt. Med 3 minuter kvar av halvleken slarvar vi i ett uppspel, blir av med bollen till en motsåtndare som vänder bort en TUFF spelare och skjuter högt i en bana över Patricia Kaldoyo i målet. Våra anfallare hade i alla fall svårt att komma loss men när vi lekte Ryska posten med motståndarna, valde de tyvärr alltför ofta FAMNTAG istället för bara handtag eller klapp. Ja någon gång blev det en kyss också. Tänker då på Kenkens vådliga färd ner mot kortlinjen. I andra halvlek skaffade vi oss ett ordentligt grepp i spelet på Tuns planhalva. Det skapade tyvärr öppningar för snabba omställningar och där fanns Tuns stora styrka. I 52:a minuten kom en blixtsnabb löpning i mitten av banan. Den ena TUFF spelaren efter den andra passerades innan bollen spelades in på djupet i vårt straffområde. Ett skott mot mål nickskarvas till slut in i vårt eget mål. Vi fortsatte i alla fall att trumma på mot Tun målet men trots bra lägen med hörnor och frisparkar fick vi inte till det. Ny kontring i 73:e minuten och efter att Patricia gjort en benparad i den högre skolan kan bollen på returen slås i mål. Ännu hårdare tryck mot Tun målet. 3 anfallare och en del omstuvningar i laget ger till slut resultat. Ranja startar i 86:e minuten ett anfall från mittplanen. river och sliter sig fram, väggar med Tanja Jegorova och kommer i skottläge. Samma placering som vid andra målet och en förlösande 3:a sitter i nätet. Men tjejerna nöjde sig inte med detta. TUFFs jätte denna dag (ursäkta Elina) Edina ville mera. Med vilja får hon iväg ett skott som får en touch på ett motståndarben och sedan klockrent följer en bana mot målvaktens högra hörn, perfekt i skribentens ögonlinje. Jublet från min sida kom 5 m från mållinjen! Ja där ser man vad viljan kan betyda. Det var inte lättspelat idag. Planen något ojämn och motståndare som är tuffa, starka och i några fall extremt snabba. Så insatsen idag måste betraktas som mer än godkänd. Det finns något i detta gäng som inte fanns förra året. Förutom ett gäng betydligt bättre bollspelare, ett gäng med en härlig inställning till det vi håller på med. Kan vi bara fila lite på skärpan i avsluten så kommer det att trilla in flera mål i varje match.
Matchens TUFF:are blir Edina.

Vid pennan: Anders T