Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat; Telge United - IK Tun

Publicerad 2010-05-06 00:10:53 i Allmänt,

Ja ni flickor och pojkar.
Den här matchen kan man skriva mycket om. Men något "Janne referat" medger inte den sena timmen. Hursomhelst så satte vi i alla fall full fart framåt från första stund. I matchens andra minut rullade vi upp Tun försvaret på vår högerkant genom Nino Awrohum spelandes bollen snett bakåt mot en framstormande Marina Lorentzson som möter direkt men skottet hamnar över ribban. Så fortsatte det kommande minuter, med bollar på djupet och ständiga problem för motståndarförsvaret. I 5:e minuten släpptes Tun över på vår planhalva och skaffade sig en hörna. Farligt slagen mot vår första stolpe. Efter lite trassel får en Tun spelare på ett skott från nära håll och Patricia Kaldoyo gör en fantastisk enhandsräddning vid ena stolpen. Bollen till ny hörna som blir ännu farligare. Efter en ribbträff/retur slås 0-1 målet in. En riktig kalldusch. Men skam den som ger sig. Vi fortsätter med oförminskad kraft att verkligen rulla boll till varandra. Samtidigt känns vi starkare och kvickare än motståndarna och vi är ofta först på bollbåde in i och ut ur situationerna. Jag minns också några sagolika kombinationer där vi sågar oss fram genom motståndarnas försvar med direktpass snett framåt. Värsta Barca spelet. Vi kontrollerade händelserna helt. Därför kom 0-2 målet i 23:e minuten ännu snöpligare än det första. Ett skott från ganska långt håll som Patricia inte fick kontroll på. Luften gick ur oss några minuter men sen fortsatte vi att rulla boll från backlinjen. Men Tun var effektivare än oss när chansen väl uppstod och i 33:e minuten friställdes en spelare och ensam med Patricia kunde hon förpass bollen i mål. Många lag hade nog deppat ihop helt men inte Telge. I andra halvlek satte vi upp ett ännu högre tempo och rullade boll som aldrig förr. Inte vad jag har sett i alla fall. Vi skapar många chanser men den sista lilla udden saknas kanske lite för ofta. I 62:a minuten tändes ett litet hopp då Edina Begovic blev fälld i straffområdet. Marina blev exekutor och efter 2 (!) försök så hade vi 1-3. Oförminskad press, ja 2:a halvlek höll vi till 75 % av tiden på Tuns planhalva. Det var direktspel, vändningar från kant till kant, överhoppningar, crosspassningar, instick, tillbakaspel, yes you name it. En fröjd för ögat att se. Det skanades bara ett mål som skulle kunna sätta ännu större press på Tun. Så ett litet misstag i ett uppspel från backlinjen. Ett inlägg och en fristående spelare som "dödar" matchen med 1-4 målet. I matchens sista minut får också vårt fina spel en välförtjänt utdelning. Marina slår en underbar crosspassning till Anna Furberg som gör en 50-60 m löpning på högersidan och placerar bollen förbi en utrusande målvakt.
Javisst, fotboll handlar om att göra flera mål än motståndarna. Man får beundra Tuns effektivitet idag. Men i längden så kommer ett spel som det vi har idag att ge mycket bättre utdelning.
Det är aldrig roligt att förlora, men idag vette tusan om det inte var det.
Finns ingen anledning att nämna någon speciell idag för alla gör en fantastisk insats. Idag spelade vi ihop som lag, rörde oss och hjälpte varandra. Nu vet vi vad ni kan tjejer. Lova att det inte var sista gången ni visade oss på sidan det.

Vid pennan: Anders