Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat. Ännu en vinst!

Publicerad 2010-05-23 17:06:18 i Allmänt,

Fågel eller fisk? Nja snarare nånting mitt emellan. Stabil insats igen utan att på något sätt glänsa. I sommarvärmen och med segelflygplanen högt över oss tar vi genast tag i händelserna och börjar vårt tålmodiga passningsspel. Idag har vi dock uppenbara problem att behärska underlaget men försöka duger och trägen vinner. Utan att skapa några målchanser har vi grepp om händelserna och i 17:e minuten får vi den första skarpa chansen. Sandra De Brun Kenk får en stickare på vänsterkanten, slår ett perfekt inlägg efter marken (vi hade några i luften som inte resulterade) som friställer Nino Awrohum men en vaken Hällby målvakt gör en ypperlig benparad och avvärjer. Nästa fina chans får Sandra när hon får fritt fält och rycker in från vänsterkanten. Skottet efter att hon flyttat över bollen på högerfoten och inte fått till knorren som hon önskat hamnar dock långt utanför. Mot slutet av halvleken får Tanja Jegorova ett ypperligt läge, dock i kamp med en försvarare. Men skottet går en bit över målet. Sista kvarten av halvleken jämnar Hällby ut spelet och vi får inte ut så mycket längre. Hällbys chanser inskränker sig dock till långa frisparkar från alla delar av vår planhalva in mot vårt straffområde. Linnea Bergman i målet är hela tiden på sin vakt och kommer ut i rätt ögonblick hela tiden. 0-0 var nog ingen nöjd med och Uffe tog ett ordentligt samtal i pausen. Uppenbarligen gick det som han önskat. 4 minuter gammal är halvleken när Elina Björklund från vänsterkanten lyfter fram en hög boll mot Tanja Jegorova, Tanja otroligt stark i närkamperna tränger sig före en motståndare och stänker in 1:an. Minuten efter hade vi bud på ytterligare 1 mål då Marina Lorentzson i central position slår en boll på djupet till framstormande Anna Furberg på högerkanten men Annas inlägg hamnar bakom vår anfallare. Kvittering lurade i vassen i 55:e minuten då Hällby hade ett utmärkt frisparksläge strax utanför vårt straffområde. En välplacerad mur stoppade som tur var det försöket. Vi tar över mer och mer. Hällby har några hörnor men samtliga hamnar i burgaveln. Den ena hörnan tillkommer efter en förnämlig räddning av Linnea på ett utmärkt vänsterskott. På en av våra chanser, trasslar sig bollen fram via Sandra till Nino som bara får en halvträff men den studsar lite retfullt in i målvaktens högra hörn till vår stora glädje. 70 minuter hade då gått av matchen. Därefter har vi flera fina lägen med skott strax utanför och över målet. Hällby blir tvungna att flytta upp vilket skapar lägen för oss. Allt kändes dock tryggt även om vi i slutminuterna faktiskt kunde åkt på både ett och annat baklängesmål. Först ett frisparksläge igen som brändes och i 90:e minuten ett friläge där Linnea snabbt kommer ut och täcker.
Avslappnat, okoncentrerat försvarsspel kan vi väl karaktärisera det som.
3 härliga nya poäng att addera till våra tidigare 12. Lesson learned: Fortsätt att vara tålmodiga. Förr eller senare rullar det in bollar. Vi är starkare än motståndarna i längden så det finns ingen anledning till panik. Återigen gör Zassa Diarbakerli en finfin insats som mittback. Hittat hem??
Ännu en vecka att kurera våra krassliga och skadade spelare och ge vår hela spelare 3 utvecklande träningspass, innan BK Sport kommer på besök nästa söndag. Väl mött på Södertälje Fotbollsarena kl 17.30.

Vid pennan: Anders