Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat

Publicerad 2010-05-17 15:26:45 i Allmänt,

Till dagens match med ca 40 åskådare började Telge med bollen. Värmbol bryter bollen och gör ett snabbt uppspel på höger sidan, Sanna snabbt framme och rensar. Anfallet strax efter får Edina chansen blir ner riven och det blir frispark. Värmbol rensar. Spelet böljar från planhalva till planhalva, utan de vassa chanserna. Avvaktande spel från bägge lagen. Efter cirka 10 minuter har vi frispark som Rebecka lägger till Edina som skarvar vidare till Nino, som nästan rinner igenom men en Värmbol spelare får dit en fot i sista sekund. Anfallet efteråt fixar Värmbol en dubbel hörna. De är inte ofarliga men Telge rensar undan. Nästa chans blir Telge,s, inkast av Sanna till Rebecka som passar tillbaka till Sanna. Lyfter bollen över backlinjen till Nino och Tanja som bryter sig igenom. Vaket av deras målvakt som rusar ut och rensar bort bollen. Ytterligare en frispark från 35 meter som Elina tar. Bollen till Anna som passar vidare till Nino som skjuter, returen skjuter Tanja utanför. Edina stressar till sig en hörna som blir bortplockad. Värmbol är över på en halvfarlig kontring under våran press men Patricia plockar bollen. Nästa gäng till anfall blir på höger kanten med Rebecka-Nino och Tanja men målvakten gör en tjur rusning och rensar. Andan i halsen får vi efter cirka 30 minuter, Värmbol spelaren är nästan igenom men backarna plus Patricia ordnar upp det. Offside eller inte? Edina till Tanja som det ser ut står bredvid backen sliter sig fri, domaren blåser. Stunden senare i en tilltrasslad röra framför målet får Ranja till ett pass till Nino som skyfflar bollen i mål 1-0 till oss, jippie. Nu haglar det av frisparkar och hörnor. Anna jobbar till sig en. Edina på frispark ordnar till en till. Värmbol är inte sämre utan fixar en dubbelhörna. I slutet pressas Sanna till att ge motståndarna ytterligare en hörna. Men blir avblåsta för ruff i målgården. Domaren blåser till halvtid.
Resume 1:a. Avvaktande spel med många frisparkar plus hörnor, lite övertag för Telge.
2:a halvlek börjar Värmbol med bollen. Telge byter in målvakten Linnea Bergman. Värmbol har ett par skott på Linnea som säkert plockar bollen. Cirka 5 minuter in kommer en chans som heter duga. Sandra till Elina till Tanja som nickar bollen vidare till Nino. Löper förbi backen tåar bollen förbi målvakten som kommer älgande. Det är öppet mål och bollen rullar mot mål linjen. Rulla fortare tänker vi när det kommer en back i full rulle mot målet. Precis innan mållinjen får backen dit sin sko och boll uslingen åker iväg åt fel håll, typiskt. Kanske jämt om man ser Värmbols nästa chans, spelaren är ren framför Linnea men tofflar bollen strax utanför stolpen. Vi får en frispark till och Värmbol ordnar en dubbelhörna. Största chansen får Värmbol på sista hörnan. Står vid straffpunkten och krutar på, Linnea klistrar bollen. 61 minuten är jag beredd att skriva 1-1, 2 stycken Värmbol spelare mot en back, skjuter ett hårt skott vid ribban och där kommer Linnea farande och gör en otrolig fantomräddning och vi rensar bort bollen. Vi är inte sämre, vi plöjer på. Motståndarnas målvakt är lite för långt ute och Edina drar på ett skott, tyvärr går den utanför men hade riktningen varit lite bättre hade den seglat i mål. Nästa chans är genom Ranja som kommer på kanten till Sandra, överlapp till Tanja som går på avslut. Målvakten slänger sig och kniper bollen. Sandra bryter ett uppspel på vänster kanten, passar till Nino som kommer med fart. Förbi målvakten men får oturligt bollen för långt ifrån sig, rinner över kortsidan. Nino pressar målvakten vid ett bakåt pass så att Edina får bollen, skottet utanför. Kvarten kvar pressar Tanja målvakten till att slå bollen till en hörna. 80 minuten går Sandra in i en TUFF nick duell med en motståndare som manglar ner henne i backen. Sandra vinner nicken till Tanja som spelar vidare till Nino. Lägger bollen mellan benen på utrusande målvakt och vi gör 2-0, genom Nino. Det här är grovjobb. Ranja och Nino vaskar fram nästa chans, en hörna till, resultat lös. Värmbol har ett par chanser i slutet men Linnea håller rent. Vassaste chansen hade en spelare som står ensam med Linnea några minuter kvar men missar bollen helt, puh. Domaren blåser av matchen.
Resume: Telge kom inte upp till sitt spel men visar att grovjobb lönar sig. Behållningen på matchen var när Linnea gjorde sin kanon räddning med ena näven, mål där? Vi hade även 2 stycken bollar på mållinjen som sopades undan av deras backar. Matchens lirare: Zazza. Vid pennan Janne.