Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Boeuf Bourguignon ala Sandra

Publicerad 2010-12-19 19:27:42 i Allmänt,

Boeuf Bourguignon

1 kg högrev
2 morötter
2 gul lökar
3 msk vetemjöl
6 dl rött vin
5 dl kalvfond
2 msk tomatpuré
1 näve färsk timjan
2 lagerblad
3 stora vitlöksklyftor
250 g syltlök
300 g skogschampinjoner
280g sidfläsk
salt, peppar och socker

1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta.

2. Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.

3. Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt.

4. Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.

5. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 2,5-3 timmar.

6. Dela champinjonerna i kvartar, skiva upp fläsket och bryn dem tillsammans med syltlökarna.

7. Lägg i syltlökar, svamp och fläsk och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar ev. socker.

Servera med hemmagjorda potatis klyftor i ugn :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela