Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Ungersk gryta

Publicerad 2010-08-11 21:49:41 i Allmänt,

Så var man placerad i soffan med en kopp te!

Maten vart ganska god faktiskt. Men den tog ju en tid att göra. Det var inte jobbigt, men de e inget man slänger ihop på en piss kvart!

Ungersk gryta

1 kg grytbitar
4 gula lökar
4 msk smör att steka i
4 msk paprikapulver
2 burkar krossade tomater
8 dl grönsaksbuljong
4 tsk salt
2 tsk peppar
1 tsk vitpeppar
Några droppar tabasco
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 gula paprikor

1. Skala och hacka löken i lagom stora bitar. Fräs löken i smöret och rör ner paprikapulvret.
2. Lägg i köttet och de krossade tomaterna. Häll på kryddorna och låt allt sjuda på svag värme i minst en timme.
3. Under sjudningen slå i buljongen.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Blanda dessa i grytan när en kvart av sjudningstiden återstår. De ska inte bli mjuka.

Servera med ris och bröd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela