Laxpaj
För några dagar sen så vart det en laxpaj hemma hos oss.
Tyvärr gjorde jag ingen sås till, något som jag inte tyckte behövdes, men det kan vara ett gott komplement :)
Angående laxen så använde jag lax som säljs i fyra pack och använde alla fyra.
Ingredienser:
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamnsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning
600 g lax
1/2 purjolök
1/2 paket sugarsnaps
Färsk persilja
2 dl mjölk
2 ägg
1 dl riven ost
salt och peppar
1. Hacka samman alla ingredienserna till pajdegen och klappa ut den i en pajform. Nagga. Låt vila 30 minuter i kylen.
2. Förgrädda sedan i 200 grader varm ugn ca 5 minuter.
3. Skiva purjolöken och lägg den i botten av pajen. Lägg sen den skivade fisken och de skivade sugarsnapsen i pajskalet. Hacka persiljan och strö över.
4. Vispa samman ägget och mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Slå äggblandningen över fyllningen och grädda ytterligare 20-25 minuter.
2. Förgrädda sedan i 200 grader varm ugn ca 5 minuter.
3. Skiva purjolöken och lägg den i botten av pajen. Lägg sen den skivade fisken och de skivade sugarsnapsen i pajskalet. Hacka persiljan och strö över.
4. Vispa samman ägget och mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Slå äggblandningen över fyllningen och grädda ytterligare 20-25 minuter.
Enjoy :)