Pannacotta med choklad och jordgubbar
Pannacotta!
Som jag sagt tidigare, riktigt lättgjord men och det går snabbt (bortsett från tiden i kylen).
Den här gången gjorde jag pannacotta med choklad och jordgubbar. Lite lyxigt så där ;)
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit blockchoklad
3 gelatinblad
Topping:
2 dl vispgrädde
150 g choklad
Jordgubbar
1.Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2.Koka upp grädden och vaniljsocker.
3.Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
4.Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
5.Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Toppingen:
6. Koka upp grädden och smält sen chokladen i grädden.
7. Låt svalna och häll sedan på pannacottan och stoppa in den i kylen. Vid servering, dekorera med jordgubbar.
Enjoy :)