Svampfylld nötytterfilé
Huvudrätten på nyårsafton blev en svampfylld nötytterfilé.
Riktigt gott vart det och vi passade på att använda oss av skyn och göra en egen sås på det :)
Till det serverade vi klyftpotatis. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte färdiga, men vi piffade upp dem lite genom att blanda ner färsk rosmarin tillsammans med klyftorna innan vi stoppade in plåten i ugnen.
Ingredienser:
800 g nötytterfilé
200 g skogschampinjoner
5 scharlottenlökar
2 vitlökskyftor
salt
peppar
färsk timjan
Riktigt gott vart det och vi passade på att använda oss av skyn och göra en egen sås på det :)
Till det serverade vi klyftpotatis. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte färdiga, men vi piffade upp dem lite genom att blanda ner färsk rosmarin tillsammans med klyftorna innan vi stoppade in plåten i ugnen.
Ingredienser:
800 g nötytterfilé
200 g skogschampinjoner
5 scharlottenlökar
2 vitlökskyftor
salt
peppar
färsk timjan
1.Putsa filén och snitta den. Finhacka 2 scharlottenlökar. Klappa in rosmarin, löken, salt och peppar.
2.Hetta upp matfettet, och bryn filén fint runtom.
3. Hacka champinjonerna, vitlöken och resten av scharlottenlökarna. Tillsätt lite rosmarin och stek allt de hackade. Fyll filén med blandningen.
4. Lägg över i en ugnsfast form har du champinjoner över kan du lägga dem över köttet och kör i ugnen på 120 grader i 30 min. Eller till vald innertemperatur
5. Ta ut filén och låt den vila i ugnsfolie i 10-15 min.
Enjoy
2.Hetta upp matfettet, och bryn filén fint runtom.
3. Hacka champinjonerna, vitlöken och resten av scharlottenlökarna. Tillsätt lite rosmarin och stek allt de hackade. Fyll filén med blandningen.
4. Lägg över i en ugnsfast form har du champinjoner över kan du lägga dem över köttet och kör i ugnen på 120 grader i 30 min. Eller till vald innertemperatur
5. Ta ut filén och låt den vila i ugnsfolie i 10-15 min.
Enjoy