Köttfärsfyllda cannelloni
Nu är man tillbaka på banan igen efter en semester till London :)
Haft en helt underbar resa, massa god mat och gott kaffe och en maaaaassa shopping!
Här hemma har vi gjort canneloni. Riktigt gott och lite variation mot lasange.
Man kan köpa färdiga cannellonirör eller så köper man färska lasangeplattor och rullar själv.
Vi köpte färdiga lasangeplattor :)
6 lasangeplattor (dela så det blir 12)
1 burk krossade tomater
2 dl riven gratängost
Fyllning:
250 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1/2 tsk oregano
1/2 tsk salvia
1/2-1 msk tomatpuré
salt och nymalen svartpeppar
3 msk crème fraiche
2 dl riven parmesan
Haft en helt underbar resa, massa god mat och gott kaffe och en maaaaassa shopping!
Här hemma har vi gjort canneloni. Riktigt gott och lite variation mot lasange.
Man kan köpa färdiga cannellonirör eller så köper man färska lasangeplattor och rullar själv.
Vi köpte färdiga lasangeplattor :)
6 lasangeplattor (dela så det blir 12)
1 burk krossade tomater
2 dl riven gratängost
Fyllning:
250 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1/2 tsk oregano
1/2 tsk salvia
1/2-1 msk tomatpuré
salt och nymalen svartpeppar
3 msk crème fraiche
2 dl riven parmesan
1. Värm ugnen till 225°. Koka lasangeplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av.
2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och koka ihop dem något. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och nötfärs. Ta pannan från värmen, rör ner oregano, salvia och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
3. Blanda ner crème fraiche och parmesan i färsblandningen och dela lasangeplattorna på hälften och lägg på köttfärsen. Rulla ihop. Lägg cannellonin i en smord ugnssäker form, häll över tomatkrosset och strö över gratängosten. Gratinera ca 30 minuter i ugnen till fin färg.
Rulla ihop lasangeplattorna
Lägg i en ungssäker form
Häll på tomatsåsen och strö över osten
Gratinera
Servera med lite sallad
Enjoy :)
2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och koka ihop dem något. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och nötfärs. Ta pannan från värmen, rör ner oregano, salvia och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
3. Blanda ner crème fraiche och parmesan i färsblandningen och dela lasangeplattorna på hälften och lägg på köttfärsen. Rulla ihop. Lägg cannellonin i en smord ugnssäker form, häll över tomatkrosset och strö över gratängosten. Gratinera ca 30 minuter i ugnen till fin färg.
Rulla ihop lasangeplattorna
Lägg i en ungssäker form
Häll på tomatsåsen och strö över osten
Gratinera
Servera med lite sallad
Enjoy :)