Pannacotta med hallon och passionsfrukt
I onsdags firade vi vår 3-års dag med att äta ute, men vi bestämde oss för att ta desserten hemma.
Det blev den tidlösa favoriten pannacotta :)
Det finns ingen bättre efterrätt och man kan göra den på hur många olika sätt som helst :)
Den här gången gjorde jag en med hallon och passionsfrukt på :)
Riktigt syrligt och gott.
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit blockchoklad
3 gelatinblad
Topping (till 2 pers):
1 dl hallon
1 passionsfrukt
Det blev den tidlösa favoriten pannacotta :)
Det finns ingen bättre efterrätt och man kan göra den på hur många olika sätt som helst :)
Den här gången gjorde jag en med hallon och passionsfrukt på :)
Riktigt syrligt och gott.
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit blockchoklad
3 gelatinblad
Topping (till 2 pers):
1 dl hallon
1 passionsfrukt
1.Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2.Koka upp grädden och vaniljsocker.
3.Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
4.Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
5.Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Häll hallonen i en kastrull. Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet och blanda det med hallonen. Värm en stund.
Enjoy :)