Tacopaj
Det bästa med taco är rester.
Finns massor att göra på köttfärsen som blir över om man inte vill äta mer tacos.
Jag passade på att göra en tacopaj :)
Ingredienser:
Pajdegen:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
75 g smör
0,5 tsk salt
Fyllning:
Tacoköttfärs
1 liten burk Majs
½ Rödlök
1 Tomater
150 g Riven ost
Finns massor att göra på köttfärsen som blir över om man inte vill äta mer tacos.
Jag passade på att göra en tacopaj :)
Ingredienser:
Pajdegen:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
75 g smör
0,5 tsk salt
Fyllning:
Tacoköttfärs
1 liten burk Majs
½ Rödlök
1 Tomater
150 g Riven ost
Pajdegen:
1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
2. Rör ner smöret. Om du använder fast smör så låt det bli rumstempererat innnan du smular ner det i mjölet.3.Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg.
4. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter, nagga degen med en gaffel. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Pajen:
1. Ta ut pajen ur ugnen. Blanda köttfärs och majs. Fyll upp paj skalet med köttfärsen.
2. Skiva rödlök och tomater och lägg dem på pajen. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen 200 grader i 20 min.
Servera med sallad, salsa och gräddfil.
Enjoy :)