Kasslergryta
En maträtt som värker starka minnen är mormors kasslergryta. Något som senare blivit mammas kasslergryta. Men idag är det min kasslergryta.
En rätt som gått i "generationer" har jag nu piffat upp lite och gjort på mitt eget sätt :)
Micke älskar grytor så det är alltid välkommet hemma hos oss :)
Ingredienser:
600 g kassler
1 purjolök
1 röd paprika
1 liten burk skivade champinjoner
1 tsk tabasco - habanero (blir ganska starkt, ha i lite mindre om ni vill ha svagare)
4 tsk curry
4 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 liten burk annansbitar
svartpeppar
olivolja till stekning
En rätt som gått i "generationer" har jag nu piffat upp lite och gjort på mitt eget sätt :)
Micke älskar grytor så det är alltid välkommet hemma hos oss :)
Ingredienser:
600 g kassler
1 purjolök
1 röd paprika
1 liten burk skivade champinjoner
1 tsk tabasco - habanero (blir ganska starkt, ha i lite mindre om ni vill ha svagare)
4 tsk curry
4 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 liten burk annansbitar
svartpeppar
olivolja till stekning
1. Strimla kasslern, skiva purjolöken och grova hacka paprikan. Stek upp dem i olivolja.
2. Tillsätt tomatpurén, curryn och tabascon. Pressa ner vitlöken och tillsätt annanasen. Sänk plattan till mellan värme och låt det stå 10 min. Rör om då och då.
3. Häll i cremefraichen och vispgrädden. Låt stå och puttra i 10 min.
4. Servera med ris och en sallad.
2. Tillsätt tomatpurén, curryn och tabascon. Pressa ner vitlöken och tillsätt annanasen. Sänk plattan till mellan värme och låt det stå 10 min. Rör om då och då.
3. Häll i cremefraichen och vispgrädden. Låt stå och puttra i 10 min.
4. Servera med ris och en sallad.
Enjoy :)