Cesarsallad med kyckling a lá Sandra
Cesarsallad med kyckling
En enkel god sallad som är lätt att göra och som man kan göra jätte, jätte enkel om man har ont om tid :)
Ingredienser till 4-5 port:
800-900 g kycklingfiléer
1 romansallad
1 påse ruccola
1 pkt bacon
2 tomater
3 brödskivor
parmesanost
smör till stekning
Cesardressing (färdigköpt eller hemmagjord)
Det blir mycket nyttigare med hemmagjord dressing, men om man inte har tid så är Kens dressing riktigt god.
En enkel god sallad som är lätt att göra och som man kan göra jätte, jätte enkel om man har ont om tid :)
Ingredienser till 4-5 port:
800-900 g kycklingfiléer
1 romansallad
1 påse ruccola
1 pkt bacon
2 tomater
3 brödskivor
parmesanost
smör till stekning
Cesardressing (färdigköpt eller hemmagjord)
Det blir mycket nyttigare med hemmagjord dressing, men om man inte har tid så är Kens dressing riktigt god.
1. Kyrydda filéerna efter smak. Bryn dem så de får lite färg. Lägg dem på en plåt och sätt in dem i ugnen på 200 c i ca 20 min.
2. Skölj och skiva romansalladen, skölj ruccolan och dela tomaterna i klyftor. Lägg ner i en skål och blanda.
3. Klipp eller skiva baconet. Stek det kanperstekt och låt vila på hushållspapper så fettet rinner av.
4. Skär bort kanterna på brödskivorna och tärna brödet. Stek i olivolja så de får färg och blir lite hårda (=krutonger)
5. När kycklingen är klar, ta ut dem ur ugnen och tärna den.
6. Blanda ihop allt utom krutongerna. Lägg upp på en tallrik, strö över krutongerna, hyvla lite parmesanost över och häll över lite dressing.
Enjoy :)
2. Skölj och skiva romansalladen, skölj ruccolan och dela tomaterna i klyftor. Lägg ner i en skål och blanda.
3. Klipp eller skiva baconet. Stek det kanperstekt och låt vila på hushållspapper så fettet rinner av.
4. Skär bort kanterna på brödskivorna och tärna brödet. Stek i olivolja så de får färg och blir lite hårda (=krutonger)
5. När kycklingen är klar, ta ut dem ur ugnen och tärna den.
6. Blanda ihop allt utom krutongerna. Lägg upp på en tallrik, strö över krutongerna, hyvla lite parmesanost över och häll över lite dressing.
Enjoy :)