Vardagslyx - Kalljästa grahamsfrallor till frukost
Vad är mer lyxigt än nybakat bröd på morgonen?
Speciellt på en vardag. Men vem har tid att göra det?
Därför är det guld med kalljäst bröd som kan stå i kylen över natten. Allt förbereds dagen innan sen på morgonen är det bara forma brödet och stoppa in det i ugnen. Så vips har man färskbakat bröd på bordet :)
Det är perfekt när man på kvällen inser att man inte har något frukostbröd till dagen efter och man inte vill gå ut i handla.
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl kall mjölk
1 tsk salt
4 tsk socker
6 dl grahamsmjöl
3-4 dl siktat dinkelmjöl
Speciellt på en vardag. Men vem har tid att göra det?
Därför är det guld med kalljäst bröd som kan stå i kylen över natten. Allt förbereds dagen innan sen på morgonen är det bara forma brödet och stoppa in det i ugnen. Så vips har man färskbakat bröd på bordet :)
Det är perfekt när man på kvällen inser att man inte har något frukostbröd till dagen efter och man inte vill gå ut i handla.
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl kall mjölk
1 tsk salt
4 tsk socker
6 dl grahamsmjöl
3-4 dl siktat dinkelmjöl
1. Rör ut jästen i den kalla mjölken.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en smidig, något kladdig deg.
3. Ställ in bunken övertäckt med en handduk i kylskåpet över natten att jäsa. (Eller ca 12 timmar på dagen om man vill ha frallorna på kvällen)
4. Ta ut bunken ur kylen.
5. Dela degen i två. Varje del blir ungefär 5 frallor.
6. Forma degen till runda bullar och platta till dem lite. Lägg dem på en bakpapperklädd plåt.
7. Nagga degen.
8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min på 250 grader
Servera med ost och marmelad. Jag föredrar jordgubbsmarmelad :)
Enjoy :)
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en smidig, något kladdig deg.
3. Ställ in bunken övertäckt med en handduk i kylskåpet över natten att jäsa. (Eller ca 12 timmar på dagen om man vill ha frallorna på kvällen)
4. Ta ut bunken ur kylen.
5. Dela degen i två. Varje del blir ungefär 5 frallor.
6. Forma degen till runda bullar och platta till dem lite. Lägg dem på en bakpapperklädd plåt.
7. Nagga degen.
8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min på 250 grader
Servera med ost och marmelad. Jag föredrar jordgubbsmarmelad :)
Enjoy :)