Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Vardagslyx - Kalljästa grahamsfrallor till frukost

Publicerad 2011-10-05 10:38:15 i Bröd,

Vad är mer lyxigt än nybakat bröd på morgonen?
Speciellt på en vardag. Men vem har tid att göra det?

Därför är det guld med kalljäst bröd som kan stå i kylen över natten. Allt förbereds dagen innan sen på morgonen är det bara forma brödet och stoppa in det i ugnen. Så vips har man färskbakat bröd på bordet :)

Det är perfekt när man på kvällen inser att man inte har något frukostbröd till dagen efter och man inte vill gå ut i handla.

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl kall mjölk
1 tsk salt
4 tsk socker
6 dl  grahamsmjöl
3-4 dl siktat dinkelmjöl



1. Rör ut jästen i den kalla mjölken.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en smidig, något kladdig deg.
3. Ställ in bunken övertäckt med en handduk i kylskåpet över natten att jäsa. (Eller ca 12 timmar på dagen om man vill ha frallorna på kvällen)
4. Ta ut bunken ur kylen.
5. Dela degen i två. Varje del blir ungefär 5 frallor.
6. Forma degen till runda bullar och platta till dem lite. Lägg dem på en bakpapperklädd plåt.
7. Nagga degen.
8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min på 250 grader

Servera med ost och marmelad. Jag föredrar jordgubbsmarmelad :)



Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela