Pannacotta med varma blåbär med kardemumma
Som jag sagt tidigare så är jag mer för efterrätter än förrätter. Och min favorit among them all är Pannacotta :)
Här är ett enkelt recept som går snabbt att göra. Det är bara tiden i kylen som tar tid :)
Den smakar otroligt gott också :)
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
(om man vill göra det lilla extra kan man använda en vaniljstång istället)
100 g vit blockchoklad
3 gelatinblad
Här är ett enkelt recept som går snabbt att göra. Det är bara tiden i kylen som tar tid :)
Den smakar otroligt gott också :)
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
(om man vill göra det lilla extra kan man använda en vaniljstång istället)
100 g vit blockchoklad
3 gelatinblad
1.Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2.Koka upp grädden och vaniljsocker.
3.Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
4.Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
5.Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Servera med varma blåbär.
Värm bären i en kastrull. Tillsätt lite florsocker och kardedmumma. Super gott!!!
Enjoy :)