Hemmagjord (GI) Pizza
Varit en lång dag idag med både plugg och jobb. Men mellan det han jag göra hemmagjord pizza till lunch innan jag skulle till jobbet.
GI-pizza om man ska vara sån :P
(För att klargöra så är det degen som är GI, sen beror det på fyllningen)
Vart 3 olika pizzasorter och dubbelt av min favorit - Hawaii :)
Tycker det är jätte bra att ha lite pizza i frysen. Bättre än snabbtmatsfrys (?) pizzorna. Men ett perfekt mellanmål eller en snabb lunch/middag.
Tycker det är godare med dinkelmjöl än vanligt mjöl när man gör hemmagjord pizza :)
Ingredienser 4 port - 1 pizza:
Deg:
3 dl vatten
0.5 pkt jäst
2 tsk salt
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl fullkornsmjöl av dinkel
Tomatsås:
400 g passerade tomater
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
oregano
Fyllning 1:
Skinka
Riven ost
Annanas
Fyllning 2:
Mozzarella
Salami
Färska tomater
Ruccola (efter gräddning)
Svartpeppar (efter gräddning)
Fyllning 3:
Mozzarella
Chaminjoner
Färska tomater
Svartpeppar (efter gräddning)
Ruccola (efter gräddning)
GI-pizza om man ska vara sån :P
(För att klargöra så är det degen som är GI, sen beror det på fyllningen)
Vart 3 olika pizzasorter och dubbelt av min favorit - Hawaii :)
Tycker det är jätte bra att ha lite pizza i frysen. Bättre än snabbtmatsfrys (?) pizzorna. Men ett perfekt mellanmål eller en snabb lunch/middag.
Tycker det är godare med dinkelmjöl än vanligt mjöl när man gör hemmagjord pizza :)
Ingredienser 4 port - 1 pizza:
Deg:
3 dl vatten
0.5 pkt jäst
2 tsk salt
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl fullkornsmjöl av dinkel
Tomatsås:
400 g passerade tomater
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
oregano
Fyllning 1:
Skinka
Riven ost
Annanas
Fyllning 2:
Mozzarella
Salami
Färska tomater
Ruccola (efter gräddning)
Svartpeppar (efter gräddning)
Fyllning 3:
Mozzarella
Chaminjoner
Färska tomater
Svartpeppar (efter gräddning)
Ruccola (efter gräddning)
Degen:
1. Blanda samman mjöl och salt.
2. Måtta upp hälften av det ljumma vattnet i en bunke och smula i jästen. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter resten av vattnet.
3. Blanda ner mjölet, lite i taget.
4. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg.
5. Tillsätt lite mer mjö, den ska inte vara för kladdig. Låt jäsa i 30 minuter.
6. Värm ugnen till 250 grader.
Tomatsåsen:
1. Värm upp de passerade tomaterna i en kastrull.
2. Pressa ner vitlöken, salta och peppra och häll i oreganon. Lät sjuda på låg värme en kvart.
Pizzan:
1. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till en stor pizza.
2. Bre på tomatsås. Lägg på önskad fyllning.
3. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg.
(Om du får tomatsås över så kan du ha det vid sidan av till pizzan)
Färdig Hawaii
Färdig salami, mozzarella och ruccola
Mozzarella, champinjon innan gräddning
Enjoy :)
1. Blanda samman mjöl och salt.
2. Måtta upp hälften av det ljumma vattnet i en bunke och smula i jästen. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter resten av vattnet.
3. Blanda ner mjölet, lite i taget.
4. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg.
5. Tillsätt lite mer mjö, den ska inte vara för kladdig. Låt jäsa i 30 minuter.
6. Värm ugnen till 250 grader.
Tomatsåsen:
1. Värm upp de passerade tomaterna i en kastrull.
2. Pressa ner vitlöken, salta och peppra och häll i oreganon. Lät sjuda på låg värme en kvart.
Pizzan:
1. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till en stor pizza.
2. Bre på tomatsås. Lägg på önskad fyllning.
3. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg.
(Om du får tomatsås över så kan du ha det vid sidan av till pizzan)
Färdig Hawaii
Färdig salami, mozzarella och ruccola
Mozzarella, champinjon innan gräddning
Enjoy :)