Saffranspannacotta
Jag har skrivit det tidigare, den bästa efterrätten jag vet är pannacotta.
Och så här i adventstider så har jag passat på och gjort en Saffranspannacotta.
Saffran både smakar och luktar gott. Det var riktigt gott att ha det i efterrätten.
Det som är bra med den är att det går snabbt att tillaga den. Sen ska den visserligen stå ett tag i kylen, men men :)
Ingredienser 4 port:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 paket saffran (0,5 g)
1 tsk vaniljsocker.
Och så här i adventstider så har jag passat på och gjort en Saffranspannacotta.
Saffran både smakar och luktar gott. Det var riktigt gott att ha det i efterrätten.
Det som är bra med den är att det går snabbt att tillaga den. Sen ska den visserligen stå ett tag i kylen, men men :)
Ingredienser 4 port:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 paket saffran (0,5 g)
1 tsk vaniljsocker.
1. Lägg gelatinen i blöt.
2. Blanda grädde, saffran och vaniljsocker. Koka upp.
3. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i gräddblandning. Rör om. Ta av från plattan och låt svlana.
4. Häll upp i fyra koppar och ställ in den 4-5 timmar i kylen.
Servera med varma hallon.
Enjoy :)
2. Blanda grädde, saffran och vaniljsocker. Koka upp.
3. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i gräddblandning. Rör om. Ta av från plattan och låt svlana.
4. Häll upp i fyra koppar och ställ in den 4-5 timmar i kylen.
Servera med varma hallon.
Enjoy :)