Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Mozzarella och pestofylld lövbiff med het potatisgratäng

Publicerad 2011-11-03 13:24:13 i Kött,

Det vart en ganska sen middag i går kväll. Varit en intensiv period och i helgen har vi fullt upp.
Så vi fick köra en fin middag i går kväll :)

Både Micke och jag har lite förkärlek till italiensk mat och influerar gärna det i köket. Så i går kväll blev det Mozzarella och pestofylld lövbiff med het potatisgratäng!

Ingredienser 4 port:

Lövbiffen:
450 g lövbiff
2 paket mozzarella
1 tomat
1 liten burk grön pesto
salt, peppar
balsamvinäger

Potatisgratäng:
1 kg mjölig potatis
1 gul lök
1 liten chili
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
riven ost
salt, peppar och vitpeppar


Potatisgratäng:
1. Börja med att skala potatisen. Skiva den sen i skivor, ca 1 cm tjocka.
2. Skala och skiva löken. Fin hacka chilin och grov hacka vitlöken.
3. Lägg ner potatisen, löken, chilin och vitlöken i en stor kastrull. Häll ner matlagningsgrädden och vispgrädden. Häll på salt, peppar och vitpeppar.
4. Låt kocka upp tills potatisen blivit mjuk.
5. Smörj en form och häll över potatisblandningen. Strö över den rivna osten.
6. Stoppa in i mitten av ugnen på 240 grader och låt den stå i 15 min eller tills osten är gyllenbrun.
7. Ta ut gratängen när den är klar och låt den vila i 10-15 min





Lövbiffen:
1. Skiva mozzarellan och tomaterna. Dela tomatskivorna på hälften.
2. Bred på pesto på halva lövbiffen. Lägg på tomater och mozzarella. Salta, peppra och häll över lite balsamvinäger. Vik över den andra halvan över fyllningen.
3. Stek lövbiffen i smör. Pannan måste vara riktigt varm när du börjar steka.
4. Stek så du får en fin yta och så att den är genomstekt.

Servera med potatisgratängen.







Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela