Morfars Fyllda Paprikor
Alla har väll någon maträtt som man fått "ärva"
Hos oss är det morfars fyllda paprikor. Min lilla syster älskar dem och det är en av hennes favorit rätter.
Idag var det första gången som jag provade göra dem, fast jag ändrade lite i receptet :)
De vart nästan lika bra som mammas :)
Ingredienser 4 pers:
4 paprikor
200 g köttfärs
100 g ris
1/2 chili
salt, peppar och vitpeppar
Sås:
Hemligt recept
Så använd fantasin :)
1. Finhacka chilin. Blanda köttfärs, ris, chili och kryddor.
2. Skär av toppen på paprikorna och ta ut kärnorna.
3. Fyll upp paprikorna med köttfärsen. Men packa dem inte fulla, för då kan inte riset svälla och ni får hårt okokt ris.
4. Börja med såsen. Smält smöret. Häll i mjölet och bryn det tills det får en brun färg.
5. Tillsätt tomatpurén och därefter vattnet. Rör om ordenligt. Salta och peppra efter smak
6. Lägg ner paprikorna i såsen. Sätt på ett lock på kastrullen och låt dem kocka på svag värme i 1- 1 1/5 timme.
Servera sen med ett gott bröd!
Enjoy :)