Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Årets bästa nyårs supé :)

Publicerad 2011-01-02 19:47:46 i Allmänt,

På nyårsafton lyxade vi till det lite med en 4-rätters supé :)



Första förrätten vart halstrade pilgrimsmusslor som vi pepprade och saltade med flingsalt smaksatt med karl-johan svamp. Och till det blev det rökta räkor med saffrans aioli och chili aioli. Dricka till det blev vitt vin :)




Andra förrätten blev karibiska kycklingben.

Vi förberede de på morgonen redan och la de i      Caj P's marinad (carribean) och hade i 
lite cayenpeppar, salt, kumminpeppar och
lime. Till det så blev de öl och cider :)



















Varmrätten vart riktigt lyxig. Vi lyxade till det med 2 olika kötter köpta i charken. Den ena var 2 veckors hängmörad entrecote från sverige och den andra var en 2 veckors hängmörad entrecote från skottland. Vi fick en lite lektion om skillnanden mellan dem i charken. Och med facit på hand så var de skotska köttet överlägset. Man såg verkligen innan hur fettet var insprängt i den och de påverkade verkligen saftigheten.

Till det så svampgräddstuvade vi risoni. Vi hade i på shitake svamp och skogschampinjoner och lite muskotnöt. Vi gjorde även lite småpotatis i ugn som vi marinerade med balasmico vinäger, olivolja och honug. Det toppade vi med finhackad rödlök och finhackad gräslök.

De vart även lite delikatesstomater till som vi körde i ugn med olivolja, salt och rosmarin.

Till de här drack vi ett riktigt gott amarone vin :)




Till efterrätt
vart de panna cotta med en hallonröra. Men eftersom vi åt den hos mamma o pappa så tänkte jag inte på att ta kort på den.

Efter all den här nyårsmaten så är man mätt än idag :P Riktigt nöjd vart jag och maten var jätte god.

Gott nytt år på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela