Årets bästa nyårs supé :)
På nyårsafton lyxade vi till det lite med en 4-rätters supé :)
Första förrätten vart halstrade pilgrimsmusslor som vi pepprade och saltade med flingsalt smaksatt med karl-johan svamp. Och till det blev det rökta räkor med saffrans aioli och chili aioli. Dricka till det blev vitt vin :)
Andra förrätten blev karibiska kycklingben.
Vi förberede de på morgonen redan och la de i Caj P's marinad (carribean) och hade i
lite cayenpeppar, salt, kumminpeppar och
lime. Till det så blev de öl och cider :)
Vi förberede de på morgonen redan och la de i Caj P's marinad (carribean) och hade i
lite cayenpeppar, salt, kumminpeppar och
lime. Till det så blev de öl och cider :)
Varmrätten vart riktigt lyxig. Vi lyxade till det med 2 olika kötter köpta i charken. Den ena var 2 veckors hängmörad entrecote från sverige och den andra var en 2 veckors hängmörad entrecote från skottland. Vi fick en lite lektion om skillnanden mellan dem i charken. Och med facit på hand så var de skotska köttet överlägset. Man såg verkligen innan hur fettet var insprängt i den och de påverkade verkligen saftigheten.
Till det så svampgräddstuvade vi risoni. Vi hade i på shitake svamp och skogschampinjoner och lite muskotnöt. Vi gjorde även lite småpotatis i ugn som vi marinerade med balasmico vinäger, olivolja och honug. Det toppade vi med finhackad rödlök och finhackad gräslök.
De vart även lite delikatesstomater till som vi körde i ugn med olivolja, salt och rosmarin.
Till de här drack vi ett riktigt gott amarone vin :)
Till efterrätt vart de panna cotta med en hallonröra. Men eftersom vi åt den hos mamma o pappa så tänkte jag inte på att ta kort på den.
Efter all den här nyårsmaten så är man mätt än idag :P Riktigt nöjd vart jag och maten var jätte god.
Gott nytt år på er!
Till det så svampgräddstuvade vi risoni. Vi hade i på shitake svamp och skogschampinjoner och lite muskotnöt. Vi gjorde även lite småpotatis i ugn som vi marinerade med balasmico vinäger, olivolja och honug. Det toppade vi med finhackad rödlök och finhackad gräslök.
De vart även lite delikatesstomater till som vi körde i ugn med olivolja, salt och rosmarin.
Till de här drack vi ett riktigt gott amarone vin :)
Till efterrätt vart de panna cotta med en hallonröra. Men eftersom vi åt den hos mamma o pappa så tänkte jag inte på att ta kort på den.
Efter all den här nyårsmaten så är man mätt än idag :P Riktigt nöjd vart jag och maten var jätte god.
Gott nytt år på er!