Saffransbiscotti
När vi julbakade så passade vi även på att göra saffransbiscotti :)
Biscotti är jätte gott att ha till kaffet och eftersom det är saffran i så passar det bra så här lagom till julen.
Ingredienser ca 40 stycken:
2 st ägg
2 paket saffran
100 gram sötmandel
100 gram smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält choklad om man vill doppa halva :)
Biscotti är jätte gott att ha till kaffet och eftersom det är saffran i så passar det bra så här lagom till julen.
Ingredienser ca 40 stycken:
2 st ägg
2 paket saffran
100 gram sötmandel
100 gram smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält choklad om man vill doppa halva :)
1. Hacka mandeln grovt.
2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.
4. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
5. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.
2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.
4. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
5. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.
6. Om man vill så kan man smälta choklad och doppa halva biscottin, så får man en lite lyxigare biscotti.
Enjoy :)
Enjoy :)