Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Massor av äpplen? Gör en knäckig äppelkaka!

Publicerad 2011-08-25 17:38:13 i Kakor,

Härom dagen kom pappa hem till oss med en massa äpplen och päron.
Det finns inte en chans att vi hinner äta upp alla och de kan ju inte ligga och ruttna här hemma.

Så lika bra att göra något bra av dem :)

Idag blev det en Knäckig Äppelkaka

Ingredienserna :



2 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör
3 dl havregryn
6 äpplen
kanel och strösocker
pärlsocker


1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda ner havregrynen och låt svälla en stund.
2. Smörj och bröa 2 formar. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen. Låt ligga och marinera sig en stund.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner äggsmeten. Tillsätt smörblandningen. Blanda väl.
4.Häll smeten i 2 formar och tryck ner äppelskivorna. Strö på pärlsocker.
5.Grädda i 200 grader C i 35-40 minuter - känn med en sticka så kakan är genomgräddad.
Skär upp i rutor och servera med vaniljsås, marsansås, vaniljglass eller bara ät dom som dom är :)



Knäckig och god. Fick betyget; "Den bästa äppelkakan/äppelpajen du gjort"

Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela