Vit chokladfondant med passionssås
ca. 4 port.
100 g vit choklad
50 g Arla smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
ev 1 msk mörk rom
florsocker
Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
Börja med såsen.
Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt.
Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning.
Smaksätt ev med rom.
Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning.
Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen. Garnera ev. med lite florsocket
100 g vit choklad
50 g Arla smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
ev 1 msk mörk rom
florsocker
Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
Börja med såsen.
Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt.
Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning.
Smaksätt ev med rom.
Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning.
Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen. Garnera ev. med lite florsocket