Sommar dessert - Marinerade jordgubbar
Marinerade jordgubbar med mandelvisp
1 L jordgubbar
2 dl outspädd fläderblomssaft
2 st apelsiner, pressade
2,5 dl milda visp
50 g finriven mandelmassa
Citronmeliss till garnering
Skölj och ta bort blasten från jordgubbarna
Skiva dem och låt dem ligga i fläder- och apelsinsaften ett par timmar i kylen.
Vispa i ordning vispen luftigt och lätt och blanda försiktigt ner den finrivna mandelmassan.
Låt den stå i kylen i ca 15 min.
Häll upp jordgubbarna i fina glas och toppa med mandelvipen.
Garnera med citronmeliss
1 L jordgubbar
2 dl outspädd fläderblomssaft
2 st apelsiner, pressade
2,5 dl milda visp
50 g finriven mandelmassa
Citronmeliss till garnering
Skölj och ta bort blasten från jordgubbarna
Skiva dem och låt dem ligga i fläder- och apelsinsaften ett par timmar i kylen.
Vispa i ordning vispen luftigt och lätt och blanda försiktigt ner den finrivna mandelmassan.
Låt den stå i kylen i ca 15 min.
Häll upp jordgubbarna i fina glas och toppa med mandelvipen.
Garnera med citronmeliss