Ungersk gryta
Så var man placerad i soffan med en kopp te!
Maten vart ganska god faktiskt. Men den tog ju en tid att göra. Det var inte jobbigt, men de e inget man slänger ihop på en piss kvart!
Ungersk gryta
1 kg grytbitar
4 gula lökar
4 msk smör att steka i
4 msk paprikapulver
2 burkar krossade tomater
8 dl grönsaksbuljong
4 tsk salt
2 tsk peppar
1 tsk vitpeppar
Några droppar tabasco
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 gula paprikor
1. Skala och hacka löken i lagom stora bitar. Fräs löken i smöret och rör ner paprikapulvret.
2. Lägg i köttet och de krossade tomaterna. Häll på kryddorna och låt allt sjuda på svag värme i minst en timme.
3. Under sjudningen slå i buljongen.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Blanda dessa i grytan när en kvart av sjudningstiden återstår. De ska inte bli mjuka.
Servera med ris och bröd!
Maten vart ganska god faktiskt. Men den tog ju en tid att göra. Det var inte jobbigt, men de e inget man slänger ihop på en piss kvart!
Ungersk gryta
1 kg grytbitar
4 gula lökar
4 msk smör att steka i
4 msk paprikapulver
2 burkar krossade tomater
8 dl grönsaksbuljong
4 tsk salt
2 tsk peppar
1 tsk vitpeppar
Några droppar tabasco
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 gula paprikor
1. Skala och hacka löken i lagom stora bitar. Fräs löken i smöret och rör ner paprikapulvret.
2. Lägg i köttet och de krossade tomaterna. Häll på kryddorna och låt allt sjuda på svag värme i minst en timme.
3. Under sjudningen slå i buljongen.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Blanda dessa i grytan när en kvart av sjudningstiden återstår. De ska inte bli mjuka.
Servera med ris och bröd!