Kyckling med paprikapesto på en grönsaksbädd med hemmagjord sås!
Middagsdags!
Riktigt god middag. Vart riktigt nöjd faktiskt :) och så smakade de jätte gott
För 4 pers. Ugn: 225 C°
400 g kycklingfilé
salt och peppar
Grönsaker
4 morötter
2 palstenackor
3 paprikor (helst en grön, en gul och en röd)
½ zucchini
olja, flingsalt och grovmalen peppar. Paprikapesto
Paprikapesto
3 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
3 msk ajvar rekish
1 dl riven parmesan
2 dl steksky
2 msk kycklingfond
2 dl lätt crème fraiche
1 msk soja
salt och peppar
Bon appétit!
Riktigt god middag. Vart riktigt nöjd faktiskt :) och så smakade de jätte gott
För 4 pers. Ugn: 225 C°
400 g kycklingfilé
salt och peppar
Grönsaker
4 morötter
2 palstenackor
3 paprikor (helst en grön, en gul och en röd)
½ zucchini
olja, flingsalt och grovmalen peppar. Paprikapesto
Paprikapesto
3 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
3 msk ajvar rekish
1 dl riven parmesan
salt och peppar
Sås2 dl steksky
2 msk kycklingfond
2 dl lätt crème fraiche
1 msk soja
salt och peppar
- Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Skär zucchinin och paprikan i lite större bitar. Lägg dem i en ugnsform och ringla över oljan och salta och peppra lätt.
- Bryn kycklingen lätt i smör. Salta och peppra dem. Lägg dem i en ugnssäker form (samma som grönsakerna eller en egen). Sätt dem i ugnen i ca 20 min.
- Sås; häll lite vatten i stekpannan för att så stekskyn. Sila över i en kastrull, ska bli ca 2 dl.Tillsätt fonden, sojan och crème fraichen. Koka upp och salta och peppra efter smak.
- Paprikapesto; Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de e gyllenbruna. Blanda nötterna med den skalade vitlöken i en skål. Mixa med en stavmixer. Häll i oljan och ajvaren. Blanda och tillsätt sen parmesanen. Smaka av med lite salt.
- Bred sedan peston över kycklingen och låt den stå i ugnen ca 10 min till.
- Klart!
Bon appétit!