Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Idag släpps årets årsgångsglögg

Publicerad 2011-10-01 01:17:57 i Tips,

Idag släpps Blossas årsgångsglögg
I år föll lotten på smak kaffe.

Arabica bönar från El Salvador ska smaksätta glöggen.

För oss som uppskattar riktigt bra kaffe och tycker om glögg är det här en toppen kombination.

1800 kg kaffe sägs ha gått åt för att göra årets glögg.

Precis som kaffe och choklad vanligtvis går hand i hand så passar glöggen väldigt bra ihop med mörk choklad med hög kakaohalt.

Chefen för det här på Blossa säger att glöggen även passar bra ihop med en vällagrad ost och hemmagjord knäck. Hon uppmanar även att använda en skvätt av glöggen i smeten.

Jag kommer nog ta åt mig av det. Men det blir inte i knäcken (eftersom jag inte är så förtjust i knäck). Men kommer nog göra kola och då ska jag prova att ha i lite av årets glögg :)




Det är nionde året i rad Blossa gör en årsglögg.
Tidigare årsglöggar har varit

2003 Pomerans
2004 Vinteräpple
2005 Hjortron och Armagnac
2006 Lingon och Enbär
2007 Havtorn och Kanel
2008 Blåbär
2009 Clementin
2010 Saffran

Undra vad dom hittar på som 10-års jubileum nästa år?

Vad tror ni :)

Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela