Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Pannacotta med varma blåbär med kardemumma

Publicerad 2011-10-18 12:44:03 i Efterrätter,

Som jag sagt tidigare så är jag mer för efterrätter än förrätter. Och min favorit among them all är Pannacotta :)

Här är ett enkelt recept som går snabbt att göra. Det är bara tiden i kylen som tar tid :)

Den smakar otroligt gott också :)

Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
(om man vill göra det lilla extra kan man använda en vaniljstång istället)

100 g vit blockchoklad
3 gelatinblad

1.Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

2.Koka upp grädden och vaniljsocker.

3.Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

4.Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

5.Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.

 

Servera med varma blåbär.

Värm bären i en kastrull. Tillsätt lite florsocker och kardedmumma. Super gott!!!

 

 

Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela