Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Saffranspannacotta

Publicerad 2011-11-27 07:17:11 i Efterrätter,

Jag har skrivit det tidigare, den bästa efterrätten jag vet är pannacotta.

Och så här i adventstider så har jag passat på och gjort en Saffranspannacotta.

Saffran både smakar och luktar gott. Det var riktigt gott att ha det i efterrätten.

Det som är bra med den är att det går snabbt att tillaga den. Sen ska den visserligen stå ett tag i kylen, men men :)

Ingredienser 4 port:

5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 paket saffran (0,5 g)
1 tsk vaniljsocker.




1. Lägg gelatinen i blöt.
2. Blanda grädde, saffran och vaniljsocker. Koka upp.
3. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i gräddblandning. Rör om. Ta av från plattan och låt svlana.
4. Häll upp i fyra koppar och ställ in den 4-5 timmar i kylen.

Servera med varma hallon.







Enjoy :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela