Dags för Sveriges damer att visa vad de går för

Publicerad 2011-07-03 17:08:09 i Allmänt,

Nog för att jag själv spelar "damfotboll" (hatar den benämningen), men alltså vad håller de på med i VM?

Skandalen idag i matchen mellan Australien-Ekvatorialguinea är ju helt otrolig.

Visst att man kan få en reflex och slå bort bollen med handen på en hörna eller ett inlägg. Det kan hända vem som helst. Men att plocka upp bollen så där?

Och vad gör domarna? Det är säkert förvirrade. Det är inget man förväntar sig ska hända. Men hoppas det blir konsekvenser efter det.

Något som stör mig är alla kommentarer på sportbladets hemsida om att det hände bara för att det är kvinnliga domare och att de inte är konsekventa.

Varför dra in könsrollerna så fort man får chansen? Så jä**a onödigt.
Ska man börja skylla på ett kön så fort något händer så kommer det bli en värre indelning än höger/vänster demokratin var för i tiden.

Sen undrar jag vad Daniel Kristiansson och Pontus Kåmark tänkte på när de sa att Sverige hade ett bra försvarsspel mot Nordkorea?
De spelade dåligt och låg alldeles för långt ifrån sina motståndare och lät dom göra precis som de ville. Vi hade tur att vi vann. För den här matchen kunde vi ha förlorat.
Och hur många bollar slog de inte på Nordkoreanerna?
Ni kan inte stå en halvmeter framför och göra er fint eller slå en passning!

I en herr match hade inte kommentatorerna sagt i 87:e minuten att matchen var vunnen om laget ledde med 1-0.
Men i den här matchen gjorde dom det. Ändå är det i de första 15 minuterna och de sista 15 minuterna flest mål kommer till.
Ännu en dag på jobbet Daniel Kristiansson och Pontus Kåmark?

Att blunda för att Schelin missar 3 klara lägen är inte okej. Inte i en match där vi inte har övertaget. De lägena kan vara avgörande i en match mot t.ex USA, Norge eller Brasilien. Det är lätt att säga att det inte är någon fara nu när Sverige är klara för kvarten. Men hon måste börja sätta dom lägena om de ska nå längre än så.

Nu får vi hålla tummarna för att svenskorna slipar sitt spel och börjar spela mer konsekvent och att Schelin börjar hitta mål. Då kan de ta sig långt i det här Vm:et.

En match kvar idag. Sen är det vila i två dagar. Nya tag för Sverige på onsdag.