Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Shopping och italiensk Tiramisu

Publicerad 2010-05-13 19:09:39 i Allmänt,

Lediga dagar seems so far away!!!!

Gu vad lediga dagar bara springer iväg, de känns som man inte har tid att njuta av att vara ledig eftersom man gör saker hela tiden :P

Dagen började med frukost på sängen. Kan det bli bättre? Efter det bar det av ner på stan och mötte lillebror för en liten shoppingrunda. Micke skulle på nån intervjuv med nån reporter.

Så Acke och jag trsakade runt och hittade en hel del fina saker åt honom. Ett par jeans, en skjoirta och en tröja. Snacka om att killen kommer bli stilig ;P Själv hittade jag inget, känns ganska urlakat i Södertälje, speciellt med tanke på hur mycket valmöjligheter som egentligen finns. Såna problem finns det bara en lösning på; Nya personer som sköter inköpen och val av produkter!

Man blir faktiskt ganska besviken när man knappt hittar nått.

Sen blev det lunch och det var ganska kul att se när 3 små tjejer står o viskar o smygtittar på bror min. Haha tänk när man var i 15 års åldern :)

Hemma blev de Stans bästa kaffe (som micke gör) och Tiramisu :)

Ska snart åka o träna, eller snart o snart om en timme typ. Gillar verkligen inte träningstiden på torsdagar, det är alldeles för sent. halv 9 - 10!

Recept

2 st äggulor
4 msk strösocker
2 msk amaretto (eller marsalvin eller konjak eller annan likör)
225 g mascarpone (eller 150 g kesella 10% och 2 dl vispgrädde(som vispas))
12 st savoiardikex  (eller sockerkaka skuren i tunna skivor)
1,5 dl starkt kaffe (eller 1,5 dl vatten och  4 tsk frystorkat kaffepulver
2 msk kakao

Ta fram en form som passar, ca 15 x 20 cm, eller större. Tiramisu-smeten ska inte, men kan ändå flyta ut så ta helst en form som inte är för stor.


Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret. Vispa sedan till en jämn och ljusgul smet. Tillsätt mascarpone och amaretto och rör försiktigt till en jämn blandning.


Brygg kaffet eller blanda vatten med nescafe. Häll kaffet i en vid djup tallrik som det är lätt att doppa hela kexet i. Doppa kexen ett i taget i kaffet och lägg sedan det blöta kexet i en form. OBS! När du doppar, doppa bara en jättekort stund, ca 1-2 sekunder och bara på undersidan av kexet. Det ska inte bli genomblött. Kexet suger snabbt åt sig vätskan.


Lägg de 6 första kexen på botten av formen. Bred ut hälften av mascarponesmeten ovanpå. Sikta över hälften av kakaon. Lägg på de sista 6 kexen och bred på sista hälften av mascarponesmeten. Låt stå i kylskåp till serveringen, minst 1 timme men gärna längre. Den blir bara godare av att stå ett tag så att göra tiramisun dagen innan servering passar bra.


Precis innan servering siktar du över resten av kakaon.

 

Ha en bra kväll :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela