Enjoying life

Kökets pärla - mer än bara matlagning

Match referat; Telge United - Flen Södra

Publicerad 2010-05-02 19:18:23 i Allmänt,

1:a hemma matchen. Flen gör avspark, Telge bryter omgående på mitten genom Edina som passar ut till löpande Anna på höger kanten. Slår en diagonalare in mot straffområdet, 3 Telge spelare på språng men bollen far förbi alla. Flen kommer med en vass kontring lite senare, deras spelare rinner igenom och Patricia gör en fotparad. Jag var nästan redo att skriva 0-1. Minutrana senare har vi tre kombinationer av det bättre slag. Först Marina på mitten till Anna på kanten in i mitten till Nino som passar tillbaka till Marina som går på skott. Sen Zazza till Edina in i mitten, som drar vidare till Anna på kanten tillbaka till Edina som belönas med ett inkast. Sista men farligast, Anna inkast till Edina som skarvar tillbaka till Anna. Slår ett inlägg där Elina möter med huvudet, strax utanför. Nu kommer en period som inte är bra. Flen tar över och börjar pressa, på den andra chansen sätter de 0-1 på ett skott som går mellan målvaktens ben. Flen tvingar fram en hörna som som rensas bort. Anfallet senare från Telge fixar Nino en hörna till oss, Edina skjuter över. Flen kontrar men Mathilda bryter uppspelet. Edina, Sandra och Nino trixar sig fram på vänster kanten men bollen rinner igenom straffområdet utan att man kom till ett avslut efter cirka 30 minuters spel. Flen får en likadan situation anfallet senare. Bollen flipp-floppar mellan flera ben innan Patricia lyckas kasta sig över bollen. I slutet får vi 1 hörna som blir giftig. Marina drar in bollen, Sandra nickskarvar bollen bakåt där Sanna kommer med en fot. Bollen går strax utanför stolpen. Flen vaskar fram en hörna i slutet som rensas bort.
Resume: Flen har klart grepp om matchen fast vi vaskar fram situationer. Hörnor 2-2.
2:a halvlek börjar med Telge som genast visar att takt pinnen tillhör oss. Knappt gått 1 minut förrän första farligheten kommer. Ett uppspel på vänster kanten Elina till Sandra som löper längst linjen ner till kortlinjen där hon drar in bollen till Tanja i straffområdet. Passar Edina snett bakåt, tar bollen ett par steg och krutar in 1-1 i målvaktens högra kryss. Flen kontrar till sig en hörna som Patricia kniper. Sparkar en långboll som Tanja plockar ner passar ut till Sandra som spelar in till Nino som springer i mellan 2 spelare. Tyvärr läser målvakten av detta så hon hinner rusa ut och knipa bollen framför fötterna på Nino. Nästa mål chans kommer igenom Elina som passar Marina på mitten, vänder sig om och slår en cross till Anna på höger kanten. Får den studsande bollen bakom sig, attans otur. Hon hade annars varit helt ren med målvakten. Flen får en spelare varnad i den 50 minuten, på den frisparken skarvar Anna mot mål. Flen målvakten gör en ruskigt ingripande och slår bollen bort från målet. Vet inte om det var en reflex eller inte av henne. Flen kontrar till sig en hörna som vi tar hand om och vänder snabbt. Nino pressar backen till att slå ut bollen till hörna. Det blir rena rama kalabaliken framför målet. Bollen studsar hit och dit med spelare som skjuter för fullt. Anna avslutar med ett skott som målvakten kniper i sin famn. Nästa farlighet ordnar Patricia med ett mäktig utspark där Tanja och Nino jobbar ihop och tvingar fram en hörna. Marina en kort till Sandra, spelar tillbaka till Marina som slår ett inlägg. Flen rensar och Sandra går på skott som går utanför. Vi pressar fram ytterligare en hörna som slås undan. Flen kontrar och de kommer igenom 2 mot 2. Mathilda styr spelaren åt sidan och slår bollen till hörna till Flen. Spelet är nästan hela tiden på Flen,s planhalva och vi väntar på målet som bör komma. I den 71 minuten Spelar Nino och Sandra ihop på vänster kanten, bollen in till Tanja som krutar in 2-1, JIPPIE. Nu kommer anfalls våg efter varandra. Anna till Tanja som nickar vidare till Nino som går på skott. Målvakten tappar bollen mellan benen men hinner vända sig om och ta bollen innan våra spelare hinner fram. Sandra drar en cross till Anna som skarvar vidare till Tanja som kommer löpande i mitten. Flen målvakten får göra en tjuvrusning för att freda sitt mål. Nästa klapp-klapp står Zazza, Tanja,Marina plus Anna för. Flen får verkligen bekänna färgen för att freda sitt mål. Edina försökte att göra en luring i slutet av matchen. Sandra tar snabbt inkast till Edina som driver bollen inåt. Backen väntar sig att Edina passar bollen inåt men Edina sticker till vänster, ner till kortlinjen för att skära in mot mål. Backen slänger ut en fot och bollen går till hörna, annars skulle hon vara ensam med målvakten. Hörnan går ut till Tanja som skjuter, Flen spelare stoppar bollen som går ut till Edina. Nästa skott som täcks av spelare, returen till Marina som drar bollen utanför. Flen får i den 83 minuten lite press på Telge, de belönas med dubbla inkast på våran vänster sida som avslutas med ett skott Patricia fångar. Snabb inspark till Marina som skickar bollen ut till Sandra på vänster kanten, in till Nino och Tanja som avslutar. Målvakten boxar bollen till inkast. Anna fick ytterligare en chans men målvakten var med på noterna. Sista chansen fick Nino på en löpboll. Målvakten springer ut från målområdet, räddar skottet med, ja varken med händer eller fötter. Helt plötsligt sitter hon på bollen och sedan slår bollen över långlinjen. Resume Halvleken är klart våran, anfall efter anfall. Spel kombinationer som de lärt sig och hungriga som vargar. Hörnor 6-3. Sammanlagt 8-5. Matchens lirare Nino. Vid tangenten: Janne.